TOP 10 labiausiai pasiteisinusių žaislų 1-2 m. vaikams

Šiandien gavau vienos mamos žinutę, kurioje paprašė manęs surašyti, kokie žaislai iš tiesų pasiteisino mano mergaitei. Žinoma, vaikas vaikui nelygus, bet pasidalinti savo patirtimi tikrai galiu. Prisipažinsiu, per du metus gavome  tikrai daug žaislų, daug ir patys pirkome, tad šiek tiek susidariau įspūdį, kurie iš tiesų yra naudingi. Tad, pradedam?:)

  1. Pirmąją vietą svarsčiau, kam atiduoti, ar mašinytei ar lėlių vėžimui. Bet vis dėlto nusprendžiau MAŠINAI. Tai žaislais, kurį nupirkau, kai mergaitei buvo 1,3 m. ir su kuriui ji iki šiol kasdien žaidžia, važinėja. Tai tikrai vienas geriausių pirkinių (tiesa, mano sesutė turėjo irgi panašią, jai taip pat buvo Nr. 1 žaislas). Jeigu pirksite mašiną, tai rekomenduočiau, kad dar grotų, ar dar kokių funkcijų būtų, bus smagiau mažyliui:).
  2. Antroji vieta atitinka LĖLIŲ VEŽIMUI. Mažoji bene kasdien  vežioja savo lėlytę ar minkštus žaisliukus.  Tikrai labai pasiteisinęs pirkinys.
  3. Trečioji vieta atitenka VIRTUVĖLEI. Tai yra taip yra vienas mėgiamiausių mano mažosios žaislų.  Pirkau pirmąją kažkur metukų amžiaus, jau labai domėjosi. Šiuo metu užsisakiau didesnę, turėtų už geros savaitės pasirodyti:D.
  4. Ketvirtoji vieta atiteinka LĖLYTĖMS. Nesvarbu, kokių firmų, svarbu su rūbeliais, pozityvios ir žaismingos. Tikrai daug žaidžia su jom.
  5. Penktoji vieta MEŠKIUKIŲ NAMELIS. Jį gavome prieš keletą savaičių, bet toks didelis susidomėjimas ir matosi, kad visiškai neatsibosta. Labai patinka ir man pačiai kartu su ja žaisti, mokomės, kaip ką daryti, kad dabar einam miegoti, dabar valygti, dabar žaidžiam ir t.t. (manasis iš http://tinimini.lt/produktas/medinis-namelis/).
  6. MEGA BLOKS kaladėlės. Šios puikiai tinkamos jau nuo metukų ar pusantrų amžiaus. Jos yra len gvos, paprastai ir nesunkiai dedasi, taip pat lengvai ir išsiardo. Nereikia jokios jėgos. Manoji labai greitai išmoko statyti bokštus:).
  7. NAMELIS SU FIGŪRĖLĖMIS. Gavome dovanų per pirmąjį gimtadienį. Lyg ir chicco gamintojo. Tikrai labai dažnai buvo naudojamas žaislais, dabar jau daug rečiau:).
  8. PLASMASINIS MAISTAS. Nežinau, ar gerai išsireiškiau:D Bet tikiuosi supratot:)) Tai su tais „maistais“ tikrai labai dažnai ir daug žaidžia. Liepia ir man valgyti:D.
  9. GYVŪNĖLIŲ KORTELĖS/FIGŪRĖLĖS: labai pasiteisinęs pirkinys taip pat. Jis naudingas ir tuo, kad kartu mokomės, galima klijuoti ir ant šaldytuvo:)).
  10. BUBŪ: fainas ir smagus žaislas. Jį duodu retkarčiais, kad neatsibostų, bet mažąjai labai patinka. Šoka, dainuoja kartu. Jis tikrai pakelia nuotaiką:).

Yra ir kitų smagių žaislų, kurie patiko mano mergatei, bet čia išvardinau tuos labiausiai labiausiai pasiteisinusius:)

Mamos patarimai mamai:

  • per Kalėdas, ar gimtadienius, kai vaikas gauna daug dovanų neatiduokite visų jam iš karto, kas savaitę ar kas keletą dienų duokite po naują žaislą, taip geriau susipažins, daugiau pažais, o gavus daug vienu metu pasimes, bus per daug emocijų ir taip nebesidžiaugs;
  • kas kažkiek laiko paslėpkite žaislus, o vėliau vėl juos duokite, taip vaikas jų pasiilgs;
  • per didelis kiekis žaislų namuose nėra geras vaikams, tiesiog gali jų nebevertinti, ar visai nebežaisti;
  • stenkites rinktis žaislus pagal jo amžiaus kategoriją, kokybiškus ir saugius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.