Mažylių virtuvė: kokią vištieną rinktis? | babyblog.lt

Sveikos, mamos,

ar dažnai Jūsų vaikai valgo vištieną? Mano mergina bene kas antrą dieną. Žuvies nemėgsta, kiaulienos mes ir patys nelabai valgome, tad pagrinde duodu triušieną bei vištieną. Bet vis gi dažniausiai valgome būtent ją – vištieną (aš ir pati jos esu mėgėja:D). Iš jos verdu įvairias sriubas nuo barščių iki kruopyčių, kepu dukrytės megstamus kotletukus. Kai nėra galimybės nuvažiuoti pas patikimus ūkininkus, mūsų šeima mėgsta pirkti Kekavos vištieną prekybos centre (taip taip prekybos centre taip pat yra geros vištienos). Žinote kodėl būtent ją renkuosi? O todėl, kad jų parduodama vištiena yra užauginta be antibiotikų, t.y. viso augimo proceso metu paukščiai negauna antibiotikų ir tai pirmoji įmonė Baltijos šalyse turinti  Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos patvirtinimą, kad gali žymėti pakuotes “užauginta be antibiotikų”. Labai smagu, kad paukštiena atitinka aukščiausio ES auginimo standartus ir siekiama taip pateikti mums, vartotojams, sviežią, sveiką paukštieną. O kas nežinote, tai dėl per didelio antibiotikų vartojimo žmonių organizmuose formuojasi bakterijų atsparumas antimikrobinėms medžiagoms ir tai lemia mikroorganizmų gebėjimą išgyventi ar net daugintis veikiant antibiotikams. Dėl pastarojo proceso vien Europos Sąjungoje kasmet nuo atsparumo antibiotikams miršta 25 tūkstančiai žmonių, o visame pasaulyje – per 700 tūkstančių žmonių. Prognozuojama, kad iki 2050 metų mirčių skaičius pasieks 10 mln. – tai taps dažnesne mirties priežastimi nei vėžiniai susirgimai. Todėl, būkite budrius, kokią mėsa perkate:)

Tikiuosi, kad ši informacija bus naudinga, o mažyliai mėgausis skaniausiai Jūsų paruoštais patiekalais:)

Dėkoju Kekava komandai už labai išsamią informaciją apie AMR problemą, iš tiesų, tai labai aktulu visoms mamoms.

Su meile,

Sotera

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.