Naminiai ravioli su špinatais ir rikota

Nenumokite ranka į įvairių virtinių (šiuo atveju ravioli) gamybą, jeigu niekada nesate jų gaminę – pamatysite, kad tai visiškai nėra sunku, neužima tiek laiko, kiek gali atrodyti,  o skonis…na, sakykime, pirktiniams labai toli iki jų. Ši bazinė ravioli tešla man labiausiai patinka, o įdarai vis keičiasi. Šį kartą mūsų favoritas- ravioli su rikotos ir špinatų įdaru.

Reikės (išeis pavalgyti visai šeimai arba atidėti užsišaldyti vaikučiui ):

Tešlai :

  • 200 g. Miltų (100g. dėjau speltos)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 v.š. geros kokybės alyvuogių aliejaus
  • 1-2 v.š. šalto vandens

Įdarui:

  • 250g. Rikotos sūrio
  • 250g. šviežių špinatų
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 1/4 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 česnako skiltelės
  • žiupsnelis muskato riešuto

Eiga :

Miltus persijojame ir suberiame ant paviršiaus (darbas vyksta ne dubenyje)  į krūvelę. Viduryje padarome „šulinėlį“, įmušame kiaušinius, įpilame aliejų. Viską maišome su šakute įtraukiant vis daugiau miltų iš šonų, kol viskas susimaišys. Pilame šaukštą šalto vandens ir pradedame kočioti rankomis. Kočioti reikia kol tešla taps labai elastinga, nebelips prie rankų – apie 10 minučių. Suvynioję išminkytą tešlą  į maistinę plėvelę leidžiame „pailsėti“ šaldytuve apie pusvalandį. Tuo metu susmulkiname česnaką ir pakepiname su aukštos kokybės alyvuogių aliejumi. Česnakas greitai skrunda, tad reiktų tik vos vos apkepti. Į keptuvę beriame smulkiai supjaustytus špinatus be kotelių ir nuimame nuo kaitros- špinatams to visiškai pakaks, kad suminkštėtų. Viską suberiame į dubenį su rikota, kietuoju sūriu, pagardiname žiupsneliu muskato riešuto. Tešlą ant miltuoto paviršiaus reikia iškočioti labai labai plonai – pakėlus kraštelį turėtų persišviesti ranka. Tai nėra sunku, nes tešla yra elastinga.   Įdarą dedame arbatiniu šaukšteliu, maždaug 3cm atstumu vieną nuo kito. Galite „uždaryti“ įdarą arba užkloję kitu lakštu, arba tiesiog užpildę pusę lakšto įdaru ir užvertę kitą pusę. Prieš tai su konditeriniu teptuku ar tiesiog pirštu sušlapinkite vandeniu tarpus tarp įdaro – tešla taps lipni ir bus mažesnė tikimybė, kad ravioli išsileis. Švelniai apspauskite tarpelius tarp įdaro, kad tešla gerai suliptų ,spjaustykite kvadratėliais. Dar paspaudykite kraštus (aš tai padariau su šakute, kad tikrai tikrai viskas liktų viduje). Virkite 4-5 min. ir patiekite su sviestu, šlakeliu alyvuogių aliejaus  arba kitais mėgstamais priedais. Skanaus !

P.S. Virtinių skonis yra tikrai švelnus, nes jie subalansuoti mažyliams. Jeigu jūsų vaikučiai jau paaugę, galite paryškinti įdaro skonį žiupsneliu druskos (nors sūrumo priduoda ir kietasis sūris), pipirų, šiek tiek džiovinto pomidoro. Taip pat labai dera artišokai.

P.S. Virtinukus (nevirtus) užsišaldę galite laikyti apie mėnesį šaldiklyje.

Emilija V.

 

 

1 komentaras

  1. Aisra
    2022-08-06 / 7:55

    Per mazai teslos ant tiek idaro!! Ka jus bl recepta is akies rasot!!! Ir nuo kada suris bl matuojamas stiklinem???!!! Sudas o ne receptas!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.