Purūs ir skanūs blyneliai be mielių vaikams

Blynai ne tik vadinasi puriais, jie tokie yra iš tikro – purūs, minkštučiai ir tirpstantys burnoje. Tokio purumo blynelių garantuoju dar nebūsite valgę. Blynelių purumo ir minkštumo paslaptis slypi jų kepime. Taigi…

Ko mums reikės? 

2 didelių kiaušinių (arba 3 mažesnių)
25ml. pieno
40gr. miltų
10gr. cukraus (galima pakeisti į sirupą arba visai nedėti nei cukraus, nei sirupo)
puse šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Paruošimas:

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais.

Viename dubenyje išplakite baltymus su cukrum arba sirupu iki standžių putų. Kitame dubenyje sumaišykite trynius su pienu ir po truputi berkite miltus su kepimo milteliais. Baltymus atsargiai įmaišykite į trynių tešlą, maišykite po mažu.
Į įkaitintą keptuvę dėkite šaukštą tešlos, išviršaus dar vieną šaukštą ir dar puse šaukšto. Įpilkite į keptuvę du šaukštelius vandens, uždenkite dangčiu ir kepkite 2 minutes.
Po dviejų minučių ant kiekvieno blyno pridėkite po vieną šaukštą tešlos, įpilkite du šaukštelius vandens, uždenkite dangčiu ir kepkite dar 2 minutes.
Poto apverskite blyną, įpilkite 2 šaukštelius vandens uždenkite dangčiu ir kepkite apie 4 minutes.

Blynus tiekite su medumi, klevų sirupu, gabaliuku sviesto, uogomis ar vaisiais.

Skanaus!

Receptas nuo Enrika J.

6 Komentarai

  1. Anonimas
    2020-02-20 / 12:05

    Sveiki, kepti sausoje keptuvėje, be riebalų? 🙂

    • Enrika
      2020-02-20 / 12:50

      Sveiki, priklauso kokia keptuvė, aš kepiau su ghee sviestuku

  2. Anonimas
    2020-02-20 / 13:09

    Dėkoju už receptą, atrodo labai skaniai, reikės išbandyti 🙂

  3. Anonimas
    2020-02-20 / 14:31

    Sveiki, o kam reikalingi kepimo milteliai patiekale vaikams?

  4. Gintarė
    2020-02-20 / 15:22

    O galima vietoj cukraus medaus?

  5. Anonimas
    2020-05-30 / 9:55

    Iš dvigubos normos gavosi 10 blynelių, bet labai sausi…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.