Rožiniai blyneliai (be dažiklių!)

Koks savaitgalis be tingių rytų lovoje ir blynų su kalnu uogų šalia? O jeigu dar tie blynai greitai paruošiami, nuotaikingai ryškūs ir svarbiausia – sveiki? Tikiu, kad šie blyneliai sužavės mažuosius, o didžiuosius privers spėlioti, kaip gi jie tapo ryškiai rožiniais…

Vienam alkanam mažyliui reikės:

  • 4 putpelės kiaušinių (arba 2 nedidelių vištos)
  • pusės stiklinės kefyro
  • 2 v.š. avižų
  • 4 – 5 v.š. miltų (aš stengiuosi rinktis sveikesnę alternatyvą baltiems miltams, šiuo atveju – spelta)
  • 1 a.š. burokų miltelių
  • 1 prinokusio banano
  • pusės obuolio
  • šlakelio šalto vandens

Pagardinimui :

  • Natūralaus jogurto
  • Šviežių uogų (naudojau natūralias liofilizuotas „Supergarden“ avietes ir žemuoges )

Kimbam į darbus:

Avižas smulkintuvo pagalba susmulkinam iki rupių miltų. Kiaušinius labai gerai išplakam, dedam šakute sutrintą bananą (natūralus saldiklis!), smulkiai sutarkuotą obuolio puselę, bei pilame kefyrą. Gerai išmaišę suberiame smulkintas avižas, miltus ir burokų miltelius. Šaltas vanduo reikalingas pakoreguoti tešlos tirštumui – man užteko kelių šaukštų.

Kepame blynus! O ši dalis priklauso nuo Jūsų norų ir fantazijos – galima kepti „čirvinėje“ blynų keptuvėje, vaflinėje, paprastoje keptuvėje ar netgi orkaitėje. Aš šį kartą rinkausi tradicinį variantą ir kepiau keptuvėje su šiek tiek lydyto sviesto. Patiekiau su natūraliu jogurtu bei liofilizuotų uogų sauja. Skanaus!

Recepto autorė Emilija V.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.