Itin soti, skani striubytė ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Mano mažoji prisivalgė per pietus jos tiek, kad net vakarienei vietos nebebuvo :))
Gaminimo laikas apie 20-25 min.
Reikės:
- Kiaulienos faršo (naudojau naminę kiaulieną, tiks ir kitos rūšies)
- Morkos
- Moliūgo
- Svogūno
- Jautienos ar kito ekologiško siultinio
- Grikių
- Grietinės
Eiga:
Įdedame į puodą virti mėsą. Įdedame „cielą“ svogūną (kurį paskui išmesime). Sutarkuojame morkas, supjaustome smulkiai moliūgą ir viską suberiame į puodą . Naudokite kiekį tokį, kiek sriubos norėsite ir kiek norėtumėte joje rasti mėsos. Aš dėjau ant 1l. kažkur 50-70g mėsos ir atitinkamai daržovių. Viską verdame. Po 10 min. įdedame visą kubelį sultinio, dėjau jautienos, ekologišką sultinuką. Atskirai verdu grikius. Kai viskas išverda, tiek grikiai, tiek sriuba, į dubenėlį įdedu grikius, užpilu striubyte su mėsa. Įdedu šaukštelį grietinės. Likusią sriubytę naudoju kitai dienai, bet pakeičiu jau bulvėmis arba ryžiais grikius (todėl ir verdu juos atskirai:D). Viskas! Soti ir tikrai skani striubytė gatava.
Skanaus:)
Recepto autorė BabyBlog.