Žiediniai kopūstai, kitaip dar vadinami kalafijorais, sulaukia dėmesio netik dėl savo plačios kainos svyravimo amplitudės, o ir dėl itin gausaus vitaminų kiekio, kurį savyje turi. Juose gausu vitamino C, K ir B grupės vitaminų, taip pat skaidulų, magnio ir kalio. Tad kreminis kalafijorų ir jų pusbrolių brokolių apkepas bus kaip tik pietums.
Mums reikės:
1 vnt nedidelio arba 1/2 didesnio kalafijoro
1/2 vnt nedidelio brokolių žiedyno
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
2 kiaušinių (L dydžio)
4 šaukštų miltų
4 šaukštų grietinės
200 ml pieno
Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminame:
1. Kalafijorus ir brokolius susmulkinamr smulkiais žiedynais ir nuplikome verdančiu vandeniu.
2. Kitame inde iki purumo išplakame kiaušinius.
3. Į kiaušinių masę įdedame miltus ir viską gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų.
4. Tuomet į miltų ir kiaušinių masę įdedame grietinę ir dar kartą viską gerai išmaišome.
5. Dalimis supilame pieną, kaskart gerai išmaišius.
6. Pabaigoje įdedame tarkuotą sūrį.
7. Sudedame kalafijorus ir brokolius į paruoštą masę.
8. Kepimo indą, jei naudosite stiklinį/keramikinį niekuo tepti nereikia, jei naudosite metalinį – klokite kepimo formą. Į paruoštą kepimo indą dėkite kalafijorų masę.
9. Dedame į orkaitę įkaitintą iki 170°, režimas viršus-apačia. Kepame ~30-35min priklausomai nuo indo dydžio.
Patarimas: galima šį apkepą daryti porcijinį t.y kepti mažesniuose induose – tuomet ir kepimo laikas sutrumpėja. Pabaigoje galima įjungti grilio funkciją, kad apkepo viršus apskrustų.
Patiekti galite su grietinės ir žolelių padažu.
Skanaus!
Receptą sukūrė mama Viktorija, „Gaminame ir mėgaujamės“