Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas vaikams | babyblog.lt

Žiediniai kopūstai, kitaip dar vadinami kalafijorais, sulaukia dėmesio netik dėl savo plačios kainos svyravimo amplitudės, o ir dėl itin gausaus vitaminų kiekio, kurį savyje turi. Juose gausu vitamino C, K ir B grupės vitaminų, taip pat skaidulų, magnio ir kalio. Tad kreminis kalafijorų ir jų pusbrolių brokolių apkepas bus kaip tik pietums.

Mums reikės:
1 vnt nedidelio arba 1/2 didesnio kalafijoro
1/2 vnt nedidelio brokolių žiedyno
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
2 kiaušinių (L dydžio)
4 šaukštų miltų
4 šaukštų grietinės
200 ml pieno
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminame:
1. Kalafijorus ir brokolius susmulkinamr smulkiais žiedynais ir nuplikome verdančiu vandeniu.
2. Kitame inde iki purumo išplakame kiaušinius.
3. Į kiaušinių masę įdedame miltus ir viską gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų.
4. Tuomet į miltų ir kiaušinių masę įdedame grietinę ir dar kartą viską gerai išmaišome.
5. Dalimis supilame pieną, kaskart gerai išmaišius.
6. Pabaigoje įdedame tarkuotą sūrį.
7. Sudedame kalafijorus ir brokolius į paruoštą masę.
8. Kepimo indą, jei naudosite stiklinį/keramikinį niekuo tepti nereikia, jei naudosite metalinį – klokite kepimo formą. Į paruoštą kepimo indą dėkite kalafijorų masę.
9. Dedame į orkaitę įkaitintą iki 170°, režimas viršus-apačia. Kepame ~30-35min priklausomai nuo indo dydžio.

Patarimas: galima šį apkepą daryti porcijinį t.y kepti mažesniuose induose – tuomet ir kepimo laikas sutrumpėja. Pabaigoje galima įjungti grilio funkciją, kad apkepo viršus apskrustų.

Patiekti galite su grietinės ir žolelių padažu.
Skanaus!

Receptą sukūrė mama Viktorija, „Gaminame ir mėgaujamės“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.