Kai už lango dar nekvepia pavasariu, o vasaros laukiame labiau nei bet kada, smagu pajusti bent jos kvapą ir skonį maiste. Rekomenduoju puikią tyrelę, kaip užkandį Jūsų mažyliui.
Mums reikės:
- 50 g avinžirnių
- 40 g aviečių (kadangi šviežių šiuo metu nėra rinkausi šaldytas iš močiutės daržo)
- Virinto vandens konsistencijai išgauti
Paruošimas:
Avinžirnius užmerkti šaltame vandenyje ir palikti pernakt. Ryte pakeitus vandenį virti kol bus pilnai išvirę. Tuomet sutrinti maisto smulkintuvu iki norimos konsistencijos kartu su avietėmis ir įpilti virinto vandens, kad nebūtų per tiršta. Jei avietės rūgštokos ir trūksta saldumo – sutrinkite trečdalį ar pusę gerai prinokusio banano. Vuolia! Puikus užkandis net ir patiems mažiausiems!
Skanaus mažyli!
Recepto autorė Viktorija K.
tikiu, kad skonis puikus, bet šitoks derinys ne tik kad visiškai neįprastas, bet ir nesveikas mažam vaikui. avinžirniai ir avietės virškinami skirtingą laiko tarpą. Uogas geriau derinkime su košėm, ne su baltymais. Taip kaip ir mėsos su uogomis nederinate.
mama Viktorija orentavosi i vyresniu vaiku grupe:)