Bambukinių indų dekrovimas- dar viena puiki idėja vaikams ir tėveliams | babyblog.lt

Sveikos, mamos,

kaip ir žadėjau pasidalinti įdomiomis veiklomis su vaikais, tai šiandien kviečiu išbandyti itin paprastą, bet labai smagų užsiėmimą – dekoravimą and indų. Pasirinkau dekoruoti būtent ant bambukinių ne vien todėl, kad jie yra puikios sudėties, eko šmeko kaip sakant :D, puikūs, tvirti indai, iš kurių tikrai skanu valgyti bei gerti. Galite pastebėti tokią tendenciją, kad bambukiniai indai yra tarsi prabangos prekė, o parduotuvėse jų kainos ganėtinai didelės, bet jums noriu užrodyti vieną vietą, kur juos įsigysite bene mačiausia kaina – tarp 3-9 Eur. Be to tai daug geresnė alternatyva vaikams, negu plastikiniai indai:).

Tai, ko mums reikės?

  1. Bambukinių indų (galima rinktis tarp dubenėlio, kuris puikiai tiks košėms, striuboms, puodelio ir didesnės ar mažesnės gertuvės kavai, arbatai) – dubenėlis iš čia: spausti čia, o puodeliai iš čia: spausti čia.
  2. Teptukų
  3. Truputi vandens (teptukams sušlapinti)
  4. Dažų. Rinkausi vokiškus Merabu dekoravimui skirtus (yra belenkiek spalvų) – iš čia: spausti čia. (šiaip jie tinka ir ant betkokių kitų paviršių, pvz. jeigu norit patapyti ant baldų, jie puikiai tiks).
  5. Vietoj dažų arba kartu su dažais:D Galima rinktis spec. akrilinius markerius – iš čia: spausti čia.

Eiga:

  • Pasidengiame stalą popieriumi ar plevele (dažai tikrai sunkiai nusivalo, saugokite savo baldus 😀
  • Pradedame piešti (rekomenduoju su markeriu nusibrėžti norimas formas ir jas uždažyti/užspalvinti)
  • Leidžiame išdžiūti

Patarimas: nedėkite indų su savo piešiniais į indaplovę, plaukite minkšta kempine. Nors dažai puikiai laikosi, bet agresyvus, šiurkštus plovimas gali sugadinti Jūsų piešinukus.

Tikiuosi, kad ši idėja patiko ir išbandysite kartu su savo mažaisiais. Tikrai smagu, o dažų užteks ne vienam ir ne dviem puodukams:)) Beje, labai gražiai dera ir kreidiniai dažai, toks ypatingas efektas sendintas gaunasi.

 

Su meile,

Babyblog

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.