Blizgių velykinių kiaušinių dekoravimas

Sveikos, mamos:)

Kiekvienais metais su dukryte išbandome vis naują techniką gaminant dekoracinius kiaušinius. Praitais metai naudojem marmurinius dažus, šįmet pasirinkome blizgius „IZINK“ firmos. Atrodo iš ties labai labai gražiai, dengiasi paprastai, o užtrinki vos keletą minučių. Puiki dovanų idėja, puiki interjero detalė ir šiaip smagus užsiėmimas su vaikais:)

Ko mums reikia?

  • Plastikinių kiaušinių. Manieji iš čia: spausti čia.
  • Blizgių IZINK dažų (beje jie tinka ir šiaip viskam, tepasi ir dengiasi ant betkokio paviršiaus, galima rūbus, vazas ir, ką tik norit dekoruoti, nerealiai gerai atrodo:D). Yra daug spalvų. Galima rasti čia: spausti čia.
  • Merabu Chalky-Chic kreidinių dažų (jie naudojami kaip pagrindas prieš tepant blizgnius, bet galima juos ir taip palikti, tada turėsite matinius kiaušinius:p). Juos rasite čia: spausti čia.
  • Pagaliukų (jeigu norite mauti kiaušinius ant jų), galima ir taip tiesiog papuošti, kokį tai lizdelį ar žolytę
  • Kepinėlių. Tapšnojimui (susikarpykite pačią pigiausią, kokią rasite parduotuvėje, tikrai visur yra:D).

Eiga:

Kiaušinius nutapšnojame „chalky-chic“ dažais per visą paviršių. Leidžiame nudžiūti. (kad būtų greičiau, galima padžiovinti su fenu). Tada tepame „izink“ blizgnius dažus, tiesiai pilame šiek tiek dažo ir tapšnojame su kepinėle. Vėl laukiam, kol nudžius (naudojame feną). Tada tepame antrą sluoksnį. Ir viskas 🙂 Jeigu norite matinių – naudokite tik „chalky chic“ dažus, galite juos ir padekoruoti tik vietomis blizgniais „izink“, bet galite ir nieko netepti.

Taip viskas labai paprastai, greitai, bet rezultatas tikrai džiugina 🙂

Gražių artėjančių švenčių,

Sotera

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.