ISPANIJA: kur apsistoti, ką verta aplankyti Malagos regione su vaikais?

Sveikos, mielosios,

kadangi kasdien sulaukiu nemažai Jūsų žinučių dėl patarimų, ką čia costa del sol pakrantėje nuveikti, kur apsistoti, ką pamatyti, nusprendžiau padaryti Blogo įrašą (kurį beje nuolat pildysiu), kad rastumėte visą reikiamą informaciją čia patogiai:)

Jau atvykstante? Ieškote, kur apsistoti?

Rekomenduočiau vietos apsistojimui ieškoti per šias 3 vietas: booking.com, airanb.com, o aplink Marbellą „Nordica Marbella“ agentūrą, patikimi ir turi gerose vietose nuomai butukų/vilų. Nerekomenduoju ieškotis per idealistą, sunkiai atrašo, dažnai girdžiu ir kad apgauna žmones, išsinuomuoja vieną, atvyksta atrodo butas kitaip. Geriau rinktis patikimą agentūrą, arba pagal atsiliepimus.

Ką veikti? Veikti čia yra daug ką…rimtai, net kai pabos Malaga, Marbella, sėskit iš Tarifos į keltą ir persikelkite į Tangier (maroką), ar tiesiog nulėkite į pačią Tarifą ir ten praleiskite laiką tarp nerealiai gražių paplūdimių:) Na ir gražusis Gibraltaras, pasikelti į uolas tikrai smagu:).

Mano rekomenduojamos vietos, kur vaikams tikrai patiks:

  1. Bioparc (Fuengirola) – nedidelis, bet labai jaukus ir tikrai gražus zoo parkas.
  2. Selwo Marina (Benalmadena) – zoo parkas su vandens gyvūnais, jau didesnis, tikrai visai cool, dar ir šou kartasi būna, papūgų pasirodymai, delfinai (ten beje galima aplankyti ir delfinus už papildomą mokestį)
  3. Butterfly Park (Benalmaneda) – drugelių parkas, įspūdingas. Tik viduje laaaabai karšta, perspėju:D.
  4. Selwo Park (Estepona) – tikriausiai pats didžiausias zoo parkas, kuriam tikrai reikės skirti bent 3val. kalnuotoje vietovėje įsikūręs zoo parkas tikrai atveria labai gražius vaizdus. Galima užsisakyti ir „safari“ eskursiją, privažiuoti arčiau zebrų, dramblių…pati nebandžiau, bet jaučiu smagu būtų.
  5. Paloma Park (Benalmadena) – didelis parkas, kuriame gausu žaidimų aikštelių, vaikšiojančių tiesiog po parką gyvūnų, daug gražios augmenijos, tarsi botanikos sodas (nemokamos pramogos:p).
  6. Aqualand (Terremolinos) – aqua parkas šiltuoju sezonu. Esame buvę prieš 3 metus, buvo smagu, tik vaikų zonoje sakyčiau per šaltas vanduo, bet gal kas pasikeitė:).
  7. Aventura Amazonia (Marbella) – laipiojimas po medžius, sakyčiau kainos didokos, bet šiaip smagi vieta.

Žaidimų kambariai (tokių wow kaip Lietuvoje čia nelabai rasite, dauguma visi „pavargę“ kaip sakom :D, bet visai ok, tad čia kelios vietos, kur galima nulėkti):

  1. Costa Jump (San Pedro) – batutų parkas (primena šiek tiek Sky Park Vilniuje, tik mažesnis)
  2. Munda Mania (Estepona) – vasarą čia ir vandens žaidimai vyksta, tokia smagi vieta, bet reikalaujanti pasitvarkymo , bet toks iš smagesnių:)
  3. Divine Park (San Pedro) – nedidelis visai jaukus žaidimų kambarys.
  4. BobbyJump (Marbella, Elviria) – neseniai atsidaręs batutų parkas (yra zona ir patiems mažiausiems), švaru, gražu, kaip Lietuvoje:D.

Susirgau, kur kreiptis?

  1. Turėkite ES kortelę (nemokamai išduoda) ir galėsite apsilankyti bet kokioje vietinėje ligoninėje, didžiausia yra COSTA DEL SOL MARBELLA (aplink Marbella). Tik apsišarvuokite kantrybe, galite sugaišti ir 3-5val.
  2. Galite eiti į mokamą kliniką, pvz. darbo dienomis iki 15va. GERMAN CLINIC puiki pediatrė dirba (mes ten lankomės visada). Kalba laisvai angliškai, vokiškai ir ispaniškai. Vizitas 100 Eur be tyrimų.
  3. Galimas variantas nakties metu, kai nesinori į valstybines ligonines kreiptis, važiuoti į Hosuipital Qrónsalud Marbella (quironsalud.es). Ten dirba pediatrai, padaro vietoj visus tyrimus, bet kainos didelės apie 260-300 Eur už vizitą susimokėti teks.

P.S. Internetu pirkti bilietus bus pigiau:)

Jeigu bus dar klausimų – drąsiai rašykite:)

O dėl daugiau idėjų, ką pamatyti, kur nulėkti sekite mano Instagrame: soterasveikauskaite arba Facebooke: babybloglt <3

S.

1 komentaras

  1. Migle
    2023-01-21 / 12:10

    Gal galite rekomenduoti kur nuomoti masina?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.