KELIONĖ LĖKTUVU: patarimai ir rekomendacijos keliaujant su vaiku

Sveiki,

kaip tikriausiai pastebėjote iš mano naujausių įrašų, esu išvykusi iš Lietuvos ir leidžiu laiką saulėtoje Ispanijoje…Pasiruošimas kelionei vyko jau savaitę prieš išvykstant. Kadangi pirmą kartą keliavome lėktuvu su dukryte, norėjosi apgalvoti kiekvieną smulmeną. Pradedant maisto „praleidimu“ oro uoste ir baigiant galimais skrydžių vėlavimais, ausyčių skausmu skrydžio metu. Todėl noriu pasidalinti su Jumis patarimais, kurie galbūt Jums palengvins visos kelionės planavimą.

18261047_10211657259734260_490104112_o

Patarimai keliaujant lėktuvu:

  • MAISTAS: svarbiausia pasiimti užtektinai maisto. Juk nežinai, ar lėktuvas vėluos, ar persėdimas neprailgs….o galbūt to ar ano iš streso nevalgys…Todėl, mano nuomone, maisto, kokį mažylis tikrai mėgsta, reiktų turėti su rezervu. Aš pietučius įsidėjau į termosą, kad po pietų miegelio vaikas dar gautų šviežią, skanų mamos pagamintą maistą. O vėliau mane „gelbėjo“ skaniosios Semper grūdinės bei patiekalų tyrelės…Jos iš tiesų labai patogios kelionėse.
  • VANDUO: daug daug vandens. Turėjau tiek virinto, tiek „paprasto“. Virintą pasiėmiau į termosą, kad galėčiau pasidaryti šviežią pienuką. O šaltą – kad galėčiau duoti atsigerti mažylei…Ji geria iš tiesų labai daug, turėjau gal 1, 5 L (tiesa vos vos apsauga praleido:D bet kai keliauji su vaiku kažkaip nuolaidžiau žiūri), ir žinokit viską išgėrė…
  • UŽKANDŽIAI: juos taip pat rekomenduoju turėti. Nesvarbu, ar tai vaisiai, sausainiai, ar dar kas (leidžiantis lėktuvui vaikučiams gali skaudėti ausytes, todėl yra rekomenduojama duoti jiems „kažką“ ryti, o užkandžiai šioje situacijoje labai gelbėjo).
  • ŽAIDIMAI/FILMAI: kad kelionė neprailgtų, reiktų turėti su savimi kažkios veiklos vaikučiui. Pvz. mūsų ilgiausias skrydis (skridome su persėdimu) buvo 4 val…atrodo visai nedaug, bet patikėkite reikėjo tikrai pavargti:))) Juk išsėdėti tiek valandų yra tikrai, kas veikti…gerai, kai vaikai miega, bet manoji visai nemiegojo. Todėl mus gelbėjo telefonas, filmukai, žaidimukai ir visi kiti nelabai geri dalykėliai:D Taip pat knygutės:) Todėl būtinai pasiruoškite filmų, animacijos, kad vaikas galėtų ramiau išsėdėti. Mažiau ir Jūs pavargsit, ir laikas greičiau prabėgs.18297100_10211657259654258_276452549_o
  • SAUSKELNĖS: jeigu dar mažylis dėvi jas…labai rekomenduoju turėti jų užtektinai ir tikrai labai patogias. Juk kelionė ilga, norisi, kad ji prabėgtų, kuo patogiau ir komfortiškiau vaikučiui. Todėl pasiėmiau kelnaičių tipo sauskelnes, nes jas tikrai labai patogu uždėti net ir supermini lėktuvo wc:)). Jis tikrai labai mažas:D.
  • RŪBELIAI: atsarginiai rūbeliai tiesiog būtini. Juk nežinai, ar neištiks, kokia „avarija“, galbūt bus šalta, gal labai šilta…gal apsipils, gal apsivems…na visko būna…turėti tikrai reikia.
  • KUPRINĖ: patogi ir talpi kuprinė, kurioje gali tilpti visi mažylio daiktai.
  • DRĖGNOS SERVETĖLĖS: tikrai gelbės ne tik „avarijų“ metu, bet ir po maitinimų:)).
  • NEŠYKLĖ (nešynė): naudingas daiktas. Labai patogu įsisodinti vaiką, gali laisvai judėti, nebijoti, kad pabėgs (na jeigu mažas vaikutis to bijoti nereikia:D). Manoji sveria apie 11 kg, tad dar puikiai telpa į mano mylimą nešyklę. Labai patogu buvo einant į lėktuvą, bėgant iš vieno terminalo į kitą, kai vežime sėdėti nebenorėjo:). 18236217_10211657259614257_1006165315_o
  • IR: man dar pravertė labai seilinukas (kadangi valgėme visur…lėktuve, laukimo salėse), atsarginiai žindukai (jie krito visur kur, todėl patogu buvo turėti atsarginius), mini rankšluotukas, keletas gertuvių.

APIE PATIKRĄ: apsauga tikrai labai nuolankiai žiūri į tėvus, kurie keliauja su vaikais. Todėl pieno mišinukai, tyrelės, košytės termose, vanduo yra įleidžiami net ir didesnėse talpose. Pvz. su savimi turėjau kūdikiams skirto vandenuko 3 vnt. po 0,5 l ir dar termosą su karštu vandeniu. Praleido. Bet žinoma, reikia nepersistengti ir Jiems „įrodyti“, kad tas kiekis Jūsų vaikui reikalingas (gėrimui, košytėms dar kam). Bet tikrai nebijokite pasiimti su savimi, nors būkite pasiruošę viską „ragauti“…..na dėl saugumo sumetimų.

APIE VEŽIMĄ: skėtuką galima pasiimti kartu, jis dažniausiai nėra apmokestinamas (aišku kiekvienos oro linijos turi savo taisykles). Jį atiduodate prieš įlipant į lėktuvą ir jį gražiną išlipant, tiesiai JUMS. Todėl nepergyvenkite, kas skrendate su persėdimu:))

Svarbu kelionės metu neapsikrauti per daug daiktų.…tikrai sudėtinga bus keliauti su daugybė rankinių, kuprinių, dar vežimas….todėl, pasiruoškite viską, kuo patogiau. Išvengsite streso ir daiktų pametimo.

Tikiuosi, kad šie patarimai Jums bus naudingi:)

Gražaus pirmadienio,

Su meile,

BabyBlog

18261406_10211657901470303_825028344_o

18235945_10211657259574256_493137848_o

18 Komentarai

  1. Milda
    2017-05-01 / 12:07

    Tiesiog patikslinimas del sketuko – kai kurie oro uostai turi savo sketukus, tokiu atvrju savo reikia palikti spec bagaze pries apsauga, ir atiduoda ji kartu su bagazu. Taip buna net ir tada, kai laisvu oro uosto sketuku nera! Tokia praktika yra, pvz, Stokholmo Arlanda oro uoste, verta tam pasiruosti ir tureti, pvz, nesykle, jei mazi vaikai yra du ir vienas net nevaiksto:)

  2. 2017-05-01 / 12:13

    Laba,
    Labai naudingas straipsnis. Norėjau paklausti, kaip buvo jums su ausų užgulimu leidžiantis ir kylant lėktuvui? Ar mažoji buvo pikta?

    • Natalija
      2017-05-01 / 13:32

      Sveiki, mano mergaite skrydo nuo 3 menesiu ir jau turejo 3 Europines ir viena tolima kelione. Taip pat ivairaus tipo lektuvai. Dabar mums 7 men. Nei vieno karto nebuvo jokiu nepatoguma ir leidziantis daznai net uzmiega. Man su cia senos pasakos del ausyciu skausmo. Nebent vaiko ausytes labai jautrios. Tikrai nereikia bijoti.

      • Milda
        2017-05-02 / 12:45

        turiu 2 merginas, vienai 3.5 metu, skridus apie 30 kartu, kitai 10 menesiu, skrido apie 10 kartu. Dicke puiki skraidytoja nuo mazu dienu (pirma karta skrido 2 menesiu), mazoji rekia, skauda jai ausytes ir nors tu ka. O jei dar uzsikimsusi nosis… Bet bijoti vis tiek nereikia – juk blogiausiu atveju tai tera kelios nelabai malonios valandos 🙂

      • Jūratė
        2017-10-23 / 20:28

        Sveki, mes su mazaja skrysim pirma karta. Gal galite patarti del drabuziu ir pampersu. Mes skrysim savaitei ar daug visko reikia? Kaip del maisto, as maitinu pati brt aisku jau ir papildomai valgom maista, kaip viskas kelioneje?
        Aciu
        Jūratė

  3. Vita
    2017-05-01 / 14:26

    Labai gera informacija,nes mes kaio tik ruosiames su mazyle skristi atostogu vasara. Tai labai palengvinot i mums rupimus klausymus. Aciu

  4. Lina
    2017-05-02 / 13:21

    Del gerimu tai visada vezuosi akviles 1.5 l „puslyte“, 0.5l buteliuka ir dar 2 pilnas dideles gertuves, kruva kosyciu bei tyreliu vaisiniu 😀 niekur neuzkliuvau nes kadangi vaikui tai tikrai atlaidziai ziuri, ypac rygos oro uoste. Del vezimeliu tai nevisur prie lektuvu atiduoda, kartais su bagazu kartu vaziuoja arba net prie oro uosto isejimo informacijoje atnesti buna bet stiuardeses visada pranesdavo jeigu vezimeliai kitus bus o ne prie lektuvo 🙂 del rubu tai tikrai reikia ypac jeigu oro kaita didele, isideti reikia nuo sortu iki kelniu, dzemperiuku o griztant i lt tai viena karta prireike net pavasarines striukytes („balionkytes“) nes pasitaike lietus ir vejai (nors grizom birzeli). Pakilimo ir nusileidimo metu duoti vandens atsigerti arba ciultuka kad seilyciu butu daugiau tada ausyciu negula vaikui. Laiko praleidimui galima pasivaikscioti viduriu. Dar labai gerai yra issipirkti paciam priekyje vietas. Ten daug vietos tai mes net zaislu isidedavom pazaisti 🙂

  5. Jurga
    2017-12-05 / 23:18

    Del sketuko – labai priklauso nuo avialiniju. Skraidom nuo 8 men, viso jau kokiu virs 10 skrydziu padaryta, o atgavom vezimuka islipant is lektuvo tik 2-3 kartus. Vilniuj tai visada su bagazu atiduodavo.

  6. Daiva
    2018-01-18 / 10:47

    Labai ačiū už informacija, kaip tik keliausim su savo mažylę į Danija, jau nusipirkau bilietukus ir siūlau kitiems ten įsigyti,nes bilietų kainos labai pigios
    Skrydžiai su Ryanair,Taip pat galima rasti skrydžio taisykles, informacijos apie šalį į kurią vyksite, tikrai labai patogi svetainė

  7. Goda
    2018-04-18 / 12:20

    Turiu tokį kebloką klausimą, bet galbūt būsite susidūrę, nes kaip suprantu, keliaujate tikrai daug. Planuojame kelionę – radome pigius bilietus, tad svarstome, kad galėtume leisti sau šįkart išsinuomoti automobilį ir tiesiog pavažinėti, o ne būti vienoje vietoje. Gal teko susidurti – ar nuomojantis automobilį, įmanoma ir vaikui kėdutę išsimuonot? Jei taip, ar labai brangus malonumas? Nes aš netgi svarstau, kad gal mūsiškę pasiimti. Ji labai panaši į šią: https://www.babycity.lt/lt/parduotuve/autokedutes-ir-priedai/grupe-0/maxi-cosi-automobiline-kedute-nesyne-pebble-plus-star-79879570-8712930106081/p145228, tad nėra didelė ir pritaikoma, kaip nešyklė, tai kaip ir du zuikiai viename. Bet visgi, čia vėlgi būtų papildomas daiktas lėktuve. Ir ar išvis leistų tokią į lėktuvą neštis? Ar jau čia reiktų bagažo? Ačiū labai.

  8. Aurėja
    2019-03-06 / 15:07

    Žiauriai geras straipsnis.. Padės pirmą kartą keliaujančioms mamoms tikrai. Aš prie visko norėčiau pridėti, kad pledai vaikams ne visada būna lėktuvuose, mes kai skridom iš Kauno į Švediją buvo labai šalta, skrydis pakankamai trumpas, bet vis tiek, nežinau ką galvojo lėktuvo valdytojai, bet tiesiog neturėjo nei vieno pledo. Savo irgi neturėjom, apklojom vaiką vyro striuke, nekažką, geriau turėt ekstra atveju, vietos daug neužima.

  9. Rosita
    2019-07-30 / 21:56

    Lektuvu dar neskridome, bet keliavome automobiliu. Zinoma, daug sustojimu dareme, taip susideliojome marsruta, kad netektu visa diena vaziuoti. Daiktu zinoma kaip visuomet prisikroveme per daug, liko krepsiu, kurie net nebuvo ispakuoti 🙂 Automobilis buvo ka tik praejes TA, tad kazkaip drasiai vaziavome. Atsarginiu lempuciu ir kas ten dar buna is smulkiu gedimu vyras is trafic.lt uzsipirko, jei prireiktu, nes degalinese tikrai kainos kelis kartus aukstesnes. Manau ir paaugus taip keliausime. Beje, nakvojome pora naktu palapineje. Zinokite bijojau, bet dabar suprantu koks tai geris – vaikutis uzmiega, gali sau ramiai prie lauzo sedeti, isgirsi jei nubus, nereikia lakstyti is terasos i namuka tikrinti

  10. Vita
    2021-11-27 / 22:01

    Labai ačiū už patarimus. Mes su savo todleriuku dar nesame skridę lėktuvu bet jau gruodžio mėnesį kelionė suplanuota. Patarimai tikrai pravers, nes sunku apsipręsti, kadangi vieta lagamine tikrai ribota, o norisi maksimaliai prisitaikyti prie galimų iššūkių kelionės metu.

  11. Rusnė
    2021-12-19 / 8:49

    O mes šiais metais nutarėme keliauti po Lietuvą ir aplankyti kuo daugiau Kalėdinių eglučių. Žiema parodė nagučius, tad naujos padangos tikrai pasiteisino https://epadangos24.lt/universalios-padangos tikiuosi iki 3 karalių dar spėsime pamatyti ir žemaitijos miestų egles

  12. Airinė
    2022-01-24 / 16:26

    Mes planuojame aplankyti Rodo salą https://1000myliu.lt/regionas-salis/graikija/ su vaikais tai bus pirmasis skrydis lėktuvu. Tad skaitau viską nuo iki, nes kiek yra nekantravimo dėl būsimų atostogų, tiek pat ir nerimo kaip atlaikysime.

  13. Sandra
    2022-02-22 / 9:37

    Mes pirmąsyk planuojame grįžti atostogų ir aplankyti močiutes, pabūti Lietuvoje visą vasarą. Ar esate ieškoję automobilio ilgesniam laikui? Nes manau be jo tikrai nepatogu. Mačiau sitandgo.lt nuomoja. Gal bandėte? Norisi iš anksto viską susiderinti ir grįžus mėgautis laiku.

  14. Vaiva
    2022-08-21 / 10:57

    Man labai patinka Jusu apzvalgos ir ypatingai klipukai, nes jie tokie nuotaikingi. Atrodo, jog video reklamos kurimas yra specialybe, kuri ne siaip gime, o ilgai tobulinta. Net jei produktas ne itin aktualus, klipukus visada mielai pasiziuriu ir pasisemiu pozityvo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.