Perhentian Island Resort – viešbutis Malaizijos Maldyvuose

Sveikos, mielosios,

net dvi savaites praleidome su vyru nuostabioje Malaizijoje. Čia atvykti norėjau jau labai seniai ir pagaliau svajonė išsipildė (šypsena veide). Pirmas dvi dienas praleidome sostinėje – Kuala Lampure, o tada skridome į rojų, kitaip daugumos vadinamus Malaizijos Maldyvus – Perhentian salas. Čia yra toks grožis, kad net sunku nupasakoti. Žydra žydra jūra, baltas smėlis, beprotiškai graži gamta, palmės ir tiesiog nuostabūs paplūdimiai. Kitaip tariant čia atsiveria vaizdas tarsi iš atvirutės.

Viešbučio nereikėjo labai ilgai rinktis, nes čia jų nėra labai didelis pasirinkimas, bet gražiausiu paplūdimiu didžiuojasi Perhentian Island Resort, tad čia ir nutarėm apsisoti.

Viešbutis yra ganėtinai paprastas, bet tvarkingas. Kambariai nedidukai, bet tikrai jaukūs. Mūsiškis buvo  nedidele terasa ir su vaizdu į Jūrą, vos keli metrai nuo jos, tobuliau ir būti negalėjo. Viešbutyje užsisakėme ir pilną maitinimą, tikrai patogu buvo, nereikėjo eiti ieškoti, kur pavalgyti. Maistas labai skanus ir įvairus. Tiek jų vietinė virtuvė, tiek europietiška.  Vakarais kepdavo barbekiu nuo avienos iki žuvies, pusryčiai buvo nuo kiaušinienės iki jų tradicinės striubos su makaronais, o pietums buvo praktiškai viskas, kas įmonoma. Nuo makaronų iki ryžių su įvairia mėsa, daržovėmis. Kitaip tariant tiek mėsaėdžiai, tiek vegetarai gali rasti, ką pavalgyti.

Buvo smagu tai, kad pačiame viešbutyje tikrai labai ramu, nėra labai daug žmonių, tad jaučiasi tikra ramybė. Bet esant norui, galima užsiimti aktyvesnėmis veiklomis, kaip nardymu, snorklinimu, plaukimu baidarėmis, nulaukti i kitas salas esančias netoliese. Čia vyksta ir jogos užsiėmimai, galima žaisti tenisą, badmentoną. Ir kas dar nerealiai smagu, galima eiti pasivaikščioti po džiungles:)) Tikrai saugu ir jokie tigrai neužpuls 😀 Tik nuostabūs vaizdai, baikščios, bet nerealiai gražios beždžionėlės ir viena kita nepavojinga gyvatė:))

Viešbučio personalas labai paslaugus, draugiškas, visi šypsosi, mielai padeda, tas tikrai patiko. Ir visi šneka angliškai.

Čia tobula vieta atvykti su vaikais. Paplūdimys yra tiesiog tobulas!!! Baltas baltas smėlis, skaidri jūra. Jokių žolių, koralų arti kranto net nematyti (nebent šoniau, tai kas mėgsta snorklinti, tai nerealiai gražūs vaizdai, Jūros pasaulis su nemo iki kitom -žuvytėm visai netoliese:p), o ir negylėja labai greitai, tad su vaikais čia labai smagu. Tiesa, viešbutis pilnas šeimų, matyt, tai ganėtinai popūliari vieta atvykti su mažaisiais keliauninkais:)

Trumpai tariant – rojus rojus ir dar kartą rojus. Verta važiuoti, verta pasilankyti ir verta pabėgti nuo cizilizacijos.

Tobula vieta atostogoms!

Kaip atvykti į Perhentian salą?

  • Pirmiausia Jums reikia atvykti į Kuala Lampūrą, pigiausius skrydžius mes dažniausiai randame www.kiwi.com, tikrai galima rasti gerų „dealų“. Pigiausi bilietai vienam žmogui +- 500 Eur. Mes skridome su Qatar Airlines, jas tikrai rekomenduoju. Nuostabios avia linijos, puikus maistas ir patarnavimas. Bet skrenda ir Turkish airlines, Finnair bei kitos avialinijos.
  • Iš Kuala Lampūro galima skristi su Air Asia arba Malaysia Airlines į Kota Barus, skrydis trunka apie valandą laiko ir kainuoja +- apie 20 Eur žmogui į vieną pusę. Geriausia pirkti bilietus, kuo anksčiau, nes vėliau jie šiek tiek pabrangsta, gali siekti apie 60 Eur -mogui.
  • Iš Kota Barus oro uosto reikia imti taxį, kuris kainuoja apie 15 eur ir važiuoti valandą iki uosto.
  • Ten susimokėti žmogui po 6 Eur už įėjimą į teritoriją.
  • Tada plaukti su greitaeigiu laivu apie 35 min., kuris vėl žmogui kainuoja apie 6 Eur. O jau tada laivas tiesiai nuveža į viešbutį. Realiai kelionė iš Kuala Lampūro iki Hotel trunka apie 3 val. Bet viskas tikrai labai paprasta ir aišku, o jeigu ir kas nebūtų, visi šneka angliškai, čia rimtai:) Net senukai puikiai kalba ir dauguma net žino, kur yra Lietuva, čia tikrai wow 😀

Dėl kelionės su vaikais: kelionė tikrai reikalauja nemažai laiko ir persėdimų. Tad su labai mažais vaikais reiktų šiek tiek pavargti, bet vaizdas ir vieta to tikrai verta. Ir rekomenduočiau atvykti bent 1 savaitei,  Mes praleidome čia savaitę, bet norėjosi dar pasilikti:) Taip gera buvo pabėgti nuo širmulio:))

Šis viešbutis, kuriame lankėmės, kaip ir sakiau tikrai turi gražiausią paplūdimį, tad jeigu lėksite į Perhentian salas, rekomenduoju lėkti čia:)

Tiesa, kas mėgstate „pasitūsinti“ galite lėkti į šalia esančią salą „Long Beach“, ten vyksta vakarėliai, šokiai pokiai:)) Keliauti iš salos į salą, kainuoja plius minus 2-4 Eur. žmogui, Prie viešbučio yra vadinamieji „taxi“, kurie ir nuplaukdina 🙂

Šis viešbutis patiks tiems, kas mėgsta ramų poilsį, kad norite pamatyti jūros pasaulį ir kas norite pabūti su vaikais ir daug pasipliuškenti.

Daugiau informacijos: http://www.perhentianislandresort.net

Su šilčiausiai linkėjimai,

Sotera

 

6 Komentarai

  1. Neringa
    2018-03-20 / 8:54

    Labai viskas issamu ir idomu. Kuo daugiau kelioniu!!!

    • BabyBlog
      2018-03-21 / 15:43

      tikiuosi, apsilankysite ir jus cia:)

  2. Judita
    2018-03-20 / 10:05

    Džiaugiuos už jūsų kelionę. O taip pat už išsamų aprašymą. Tikiuos kitais metais ten būtinai nuvykti.

    • BabyBlog
      2018-03-27 / 0:06

      Linkiu tikrai, ten rojus 🙂

  3. Inga
    2018-03-20 / 13:45

    Dar reiketu visiems zinoti,kad ten geriausia vykti kai ne lietaus sezonas, t.y. mazdaug nuo kovo men.iki spalio men.

    • BabyBlog
      2018-03-21 / 15:43

      tiesa:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.