Philips Avent – puikus pientraukis žindymo metu

Sveikos, mamytės,

nors mano žindymo dienos jau seniai praėjusios, bet žinau, kad tarp mūsų yra nemažai vis dar žindančių arba pradedančių (ar planuojančių:)) žindyti mamyčių, todėl noriu pasidalinti savo patirtimi ir parekomenduoti tikrai superinį pientraukį.

Žindymas man buvo pačiai vienas didžiausių iššūkių. Sunki ir skausminga pradžia…

Ganėtinai intymi tema ir apie tokius dalykus, pastebėjau, dauguma mamų bijo garsiai kalbėti. Nedrąsu ir pačiai, bet pasipasakosiu ir tikiuosi tai bus pagalba ir kitoms mamoms.

Tad pradedam: pieno turėjau daug, tikrai daug… Kiek žinau tai dažnai pasitaiko. Pientraukis mane tiesiogine šio žodžio prasme gelbėjo, nors man keleta draugių sakė, kad neprireiks (patarimas: neklausykit tų draugių)... dabar galiu drąsiai teigti, kad aš rimtai neįsisivaizduoju to gyvenimo laikotarpio be jo….visiška PAGALBA mamai!. Man tai tikrai vienas labiausiai pasiteisinusių produktų per motinystę.

Rinkausi jį tikrai ilgai…perskaičiau visus galimus forumus vokiečių kalba, skaičiau testus ir visur….tikrai visur Philips Avent lyderiavo ar buvo top’uose (vis dar metai iš metų lyderiauja). Be to tai buvo geriausias kokybės ir kainos santykis. Nepasakosiu, kaip teko nudegti prieš tai su kitais, tiesiog dalinuosiu tuo, kas geriausia.

11Beje, turėjau pradžioje rankinį Avent pientraukį, pasirinkau vien dėl kainos ir nežinojimo, ar tai reikalingas daiktas ar ne. Anas pientraukis buvo tikrai patogus, lengva laikyti rankos, kokybė jau jautėsi tik prisilietus, pienukas traukėsi labai paprastai, neskausmingai. Masažinės pagalvėlės suteikė tikrai didelį komfortą, nes buvo itin minkštos ir švelnios. Kas dar  buvo svarbu – lengvai prižiūrimas bei plaunams. Bet ilgiau ir dažniau prisitraukinėjant ranka šiek tiek pavarkdavo, visgi tai rankų darbas, o kadangi aš tikrai daug nusitraukinėjau, nusprendžiau išbandyti ir elektrinį. Tai ten iš vis superinis variantas:)) Reikėdavo tik laikyti rankose ir atsipalaiduoti…nereikėdavo tikrai pasilenkti į priekį ar dar kaip nors nepatogiai sedėti, galėdavau realiai visose pozicijose nusitraukinėti. Tas buvo iš tiesų patogu. Pienas nusitraukdavo per 10-15 min, idealiai, be skausmo ir tikrai be didelio triukšmo…girdėdavosi tik toks nedidelis traukimo garsas, bet net miegančiam vaikui šalia tai netrukdė. Todėl, kurios tikrai daug nusitraukinėti norite rekomenduočiau elektrinį, kas rečiau – rankinį. Tai, žinoma, priklauso nuo gyvenimo ritmo ir tempo. Na, o didžiausias privalumas yra tai, jog „darbą“ gali atlikti ir tėveliai ir be jokių rūpesčių pamaitinti kūdikį!!! Labai geras būdas apeiti pasiteisinimą, jog žindyti gali tik mamos:)

Kodėl verta pirkti pientraukį:

  • Galite nusitraukinėti ir to pasekoje šaldyti pienuką, t.y. maitinti vėliau ar kaupti ateičiai (be pientraukio tai padaryti yra praktiškai neįmanoma); beje, tam yra specialios pakuotės.
  • Galite kažkur išeiti prasiblaškyti, paliekant vaiką su tėčiu, močiute, ar kuo kitu ir nesijaudinti, jeigu užsivėlinsite, nes būsite nusitraukus pienuko ir galės tada tą pienuką tiesiog buteliuko pagalba „sugirdyti“ kitas asmuo;
  • Drąsiai sakau, jog Philips Avent pientraukiai yra tikrai vieni geriausių pasaulyje…jau metai iš metų pripažinti ir mylimi mamų:). Todėl pati iš asmeninės patirties ir labai rekomenduoju.

Tai tiek, mielosios:)

P.S. Pietraukių ieškokite vaistinėse (aš pirkau Gintarinėje), bet yra ir Assorti…rankiniai galbūt ir kokiuose prekybos centruose:)

 

B2BCC32F-3C55-41E3-8D55-2A7DA51791E875274B4D-4E27-44E1-A014-89B0B970528E

3 Komentarai

  1. Diana
    2017-09-27 / 22:35

    Taip, tikrai labai naudingas prietaisas. Skausminga iki ašarų maitinimo pradžia (apie 2mėn)….ir tik nusitraukinėjant pienuką bei maitinant su antspeniais pavyko tai išgyventi. Su Avent buvo paprasta ir patogu, mes ir buteliukus šio gamintojo naudojame – tikrai dukrytė neatsisakė kruties. Pati naudoju rankinį, dabar retai prireikia tai pilnai užtenka. Tik kiek sakė, reikėtų po 15min nutraukinėjimo daryt pertrauką (tai pats procesas ilgokai man užtrukdavo, norėjosi kad daugiau pieno būtų-dėja nepavyko). Galima su savimi pasiimti, yra dangtelis tarp pientraukio ir buteliuko (čia man tikras atradimas). Dar…Susidurusioms su žaizdomis ar sutrukinėjusiais speneliais : šaltalankių aliejus, arba ūkinis muilas ant lino gabaliuko bei šalti kopustų lapai ant visos krūties – man tikrai buvo išsigelbėjimas. 🙂

    Gražaus maitinimo brangios mamytės.

  2. Monika
    2017-09-27 / 23:29

    Kaip yra su pieno gamyba tuo metu kai maitini plius nusitraukineji pieno? Juk tai yra papildoma pieno gamyba ir jei kazkokiu metu nenusitrauksi o tik maitinsi, pienuko gaminsis vistiek daug, nes bus nusistovejes papildomo gaminimo kiekis. Ar tuo atveju nekils problemu, nesivystys krutu uzdegimas, mastitas? Man visad norisi pabandyt nusitraukt, taciau nenoriu pripratint savo organizmo prie pientraukio..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.