Burokėliai – idealus pasirinkimas visiems, kurie turi problemų dėl kraujo, pavyzdžiui, nukritęs hemoglobino kiekis. Juose gausu B, PP grupės vitaminų, betaino, mineralinių medžiagų, tokių kaip jodas, magnis, kalis, kalcis, geležis, bioflavonoidų. Manau, visos mamos rūpinasi savo vaikučių gera savijauta, todėl siūlau vieną iš būdų, kaip pasiūlyti mažiesiems šios išraiškingos daržovės.
Ko mums reikia?
• 1 burokėlis
• 1 stiklinė pieno
• 1 kiaušinis
• 120 gr. kvietinių miltų
• 2 valg. š. cukraus
• 1 arbat. š. kepimo miltelių
• žiupsnelis druskos
• 1 valg. š. vanilinio cukraus
• 1 valg. š. lydyto sviesto
Paruošimas:
Pirmiausia reikia išsivirti burokėlį. Geriausia virti nepjaystytą, taip jis nepraras savo spalvos. Burokėlį virkite iš vakaro, kad sutaupytumėtelaiko ryte 🙂 Išvirtą burokėlį dėti į trintuvą ( naudoju Nutribulet) ir sutrinti kartu su pienu. Tuomet į trintuvą įmušti kiaušinį, supilti lydytą sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Viską sutrinti. Į beveik paruoštą masę sudėti miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską gerai sutrinti, kad neliktų gumuliukų.
Įkaitinti keptuvę iki vidutinės kaitros. Blynus apversti reikia, kai ant nekeptos puses pasirodys daug burbuliukų. Pateikti su mėgiamomis uogomis , sirupu ar medumi. Skanaus!
Receptą sukūrė Irina B.
Atruo
Puiki Ali, reikes isbandyti:)