Gardūs kopūstų blyneliai mažyliams

Atsiradus šviežioms daržovėms visomis išgalėmis bandome jas įsiūlyti vaikučiams. Vienas jie valgo pilna burna, kitas.. na, pačios žinote! Tad kartais pritrūksta idėjų ir išradingumo kaip pateikti  ne itin mėgstamas daržoves taip, kad šakutė nebūtų nustumta į šoną. Mano atveju tai – kopūstai ir brokoliai, tad šį kartą pateikiu kopūstinių blynelių receptą. Nes juk vaikai mėgsta blynus, o kas juose paslėpta žinome tik mes, mamos !

Reikės :

  • 200 g. šviežio kopūsto
  • 1 nedidelės morkytės
  • Trupučio smulkintų svogūnų laiškų ar česnako
  • 2 didelių šaukštų spelta (ar paprastų) miltų
  • 1 nedidelės virtos ir sutrintos bulvės
  • 1 kiaušinio (dėjau 4 putpelių)
  • Petražolių

Eiga:

Kopūstą sutarkuojame per stambią „burokinę“ tarką (visvien gausis smulkiai) ir stipriai nuspaudžiame, kad išsiskirtų vanduo (kitaip blynai išsileis, nes kepdamas kopūstas išskirs daug vandens). Į kopūstus per smulkią tarką sutarkuojame morką, supilame išplaktą kiaušinį. Gerai išmaišius beriame miltus, sutrintą bulvę, išmaišome ir masę pagardiname svogūnų laiškais ar smulkiai kapotu česnaku bei trupučiu petražolės. Kepame ant labai mažos ugnies, kad kopūstai spėtų suminkštėti. Skanaus !

P.S. Aš patiekiu su trupučiu natūralaus jogurto.

P.P.S. Trintą bulvę galite keisti 2 dideliais šaukštais manų kruopų.

Emilija V.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.