Rudųjų ryžių „plovas“ su antiena

Kartais susigalvojame išbandyti kokių nors neatrastų skonių. Šiek tiek fantazijos ir drąsos eksperimentams, kartais gaunasi tikri šedevrai. Šį kartą labai gerai pavykęs rudųjų ryžių plovas su antiena! Antiena – ne tik gardi mėsa, bet ir organizmui naudinga: joje apstu vitamino D, taip pat E, B grupės vitaminų, seleno, cinko, kalio. Šiam patiekalui gaminti prireiks didelio puodo, geriausiai molinio, bet jei nėra tiks ir greitpuodis. 

Reikės:

  • Apie 500g Šviežios antienos filė su oda
  • 2 Stiklinių rudųjų ryžių
  • 4 Morkų
  • 6 Skiltelių česnako
  • 2 Svogūnų
  • 4-5 Lauro lapelių
  • 1 žiupsnelio kalendrų sėklų
  • Pipirų
  • Druskos
  • Žolelių mišinio „Medžiotojų“ ( jei naudosite savo geriausiai tinka čiobreliai, kmynai, rozmarinai, mairūnai, kadagio uogos, lauro lapeliai, petražolių lapeliai)
  • 2 Šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Anties krūtinėlių odelę nuimkite peilio pagalba. Ją atidėkite, bet neišmeskite. Tuomet nusausinkite mėsą ir supjaustykite plonais griežinėliais. Pasiruoškite marinavmo indą ir sudėkite mėsą, ją įtrinkite žolelių mišiniu, supilkite kelis šaukštus aliejaus, berkite druskos ir pipirų, palikite apie 20 min. Kol mėsa marinuojasi, nuplaukite ir nulupkite morkas, supjaustykite norimo dydžio juostelėmis ar griežinėliais. Supjaustykite vieną svogūną.
Į labai gerai įkaitinto puodo dugną dėkite anties odelę, iš jos išsiskirs riebalai ant kurių ir kepsite. Kai odelė gerai apskrus ją išimkite ir įdėkite nulupta visą svogūno galvą. Ją reikia kepti vartant ant didelės ugnies, kol gerai paruduos ir išskirt sultys, tupmet ja išimkite. Į paruoštus riebalus dėkite kalendrų sėklas, kelias česnako skilteles ir lauro lapelius, ant jų iškarto dėkite morkas ir pjaustytą svogųną. Kelias minutes apkepkite vis dar nemažindami ugnies intensyvumo. Tuomet sudėkite mėsa. Apskrudus mėsai suberkite gerai praplautus ryžius, juos gerai prispauskite ( tik nemaišykite, turi būti 2 sluoksnai) , sukaišiokite likusias cesnako skilteles ir užpilkite vandens tiek, kad būtų apie 2 cm virš ryžių. Tuomet sumažinkte ugnį iki minimumo, uždenkite dangčiu ir virkite apie 20-30 min kol suminkštės ryžiai. Išvirus galima išmaišyti ir ragauti. 😊

Skanaus!

Deivika D.

2 Komentarai

  1. Mantė
    2018-05-21 / 16:10

    Išbandėm, tikrai puikus receptas, valgė visa šeimyna pasigardžiuodama 🙂 ačiū už idėją!

    • Deivika
      2018-05-22 / 17:34

      Valio, smagu kad patiko 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.