Gardūs mėsainiai visai šeima

Šeimadieniais norisi turėti savų tradicijų. Vieną iš tokių galėtų būti skanių patiekalų gaminimas kartu. Mės šį kartą nusprendėme pagaminti mėsainius visai šeimai, manau, pavyko šauniai, nes įvertinta buvo visų teigiamai. Su vaikais gaminti labai smagu, juk jie tokie smalsūs, o ir valgyti maistą pačio pagamintą yra daug skaniau. Tikiu, kad net ir patys tikriausi nevalgiukai įsitraukę į gaminimo procesą pamėgtų maistą 🙂

Reikės:

  • Bandėlių mėsainiams (mės naudojome 3 skirtingų dydžių)
  • 1 rauginto agurko
  • Šviežių sausai brandintos jautienos maltinių „Mėsainiams“
  • 1 arba 2 morkų
  • 1 avokado
  • Sūrio
  • Citrinos sulčių
  • Druskos
  • Pipirų
  • Burokėlių miltelių pagardinimui.

Eiga:
Morkas smulkiai supjaustome (turėtų gautis plonos juostelės), kurias sutepame vienu šaukštu aliejaus ir dedame kepti į  200 ºC laipsnių įkaitintą orkaitę, kol gerai apskrus ir taps traškios. Avokadą sutriname su šiek tiek citrinos sulčių. Agurką supjaustome griežinėliais. Sausai brandintus jautienos paplotėlius apibarstome druska ir pipirais, apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje arba orkaitėje, jeigu nesinori naudoti riebalų. Sausoje keptuvėje paskrudiname per pusę perpjautas bandeles. Iškepusius morkų traškučius pagardiname burokėlių milteliais. O tada viską susluoksniuojame tokiu eiliškumu: bandelės apatinė dalis, sūris pagal skonį, morkų traškučiai, supjaustyti rauginti agurkai, mėsos paplotėlis. Ant viršutinės bandelės dalies tepame sutrintą avokadą ir uždedam ant viršaus. Smeigiame pagaliuką- vėliavėlę ir skanaus!

Recepto autorė Deivika D.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.