Iš šio kiekio mums pavyko pagaminti 12 vnt. mini desertų 🙂
Reikės:
- 250 gr. trintų uogų (naudojame savo šaldytas braškes, kurios buvo minimaliai pasaldintos)
- 180 gr. varškės
- 150 ml. grietinėlės (naudoju 12%)
- 0,5 pakelio sausainių (naudojau gaidelis)
- 50 gr. sviesto
- 8 a.š. želatinos
- 1 š. rudojo cukraus
Eiga:
Kombaino pagalba iki miltų susmulkiname sausainius, užpilame sviestu. Permaišome ir gautą masę išklojame į 6 formelių dugną. Dedame į šaldytuvą, kol paruošime antrą sluoksnį. Grietinėlėje ištirpiname cukrų, sutriname varškę iki kreminės konsistencijos. Garų vonelėje ištirpiname 4 a.š. želatinos. Viską gerai sumaišome ir dedame į formas. Ir vėl į šaldytuvą, kol paruošime uogas. Uogas sutrinu iki vientisos masės, užpilu jau paruošta želatina ir baigiu pildyti formeles. Kai uogos sustingsta, galime traukti ir valgyti.
Skanaus 🙂
P.S. naudojau silikonines keksiukų formas. Jei uogos labai rūgščios gali reikėti daugiau želatinos ir priešingai, jei labai saldžios.
Recepto autorė Ieva R.
Ištaisykit gramatines klaidas.
mamu tekstai yra netaisomi. Kaip paraso, taip ir paviesinu:)
ziurint i keksiuko forma atrodo kad pradeta buvo nuo raudono virsaus o ne nuo sausainio,,, keksiuku formeles gi plateja o nesiaureja kaip cia daba :))
Wow, kaip gerai atrodo, butinai ismeginsiu, puiki ideja vaiku ar net nebutinai ju sventems idomu kiek laiko gali issilaikyti ant stalo toks skanestas, kad zelatina neissileistu?