Sluoksniuotas jogurto užkandis

Metų atradimas man Urbanfood uogų, daržovių, žolelių ir kruopų milteliai. Visi jų produktai tinka veganams, yra be dažiklių, be cukraus, be konservantų ir dar visaip kitaip be. Tik natūralus džiovinimas labai žemoje temperatūroje. Jais galima gardinti beveik viską. Šį kartą išbandėme juos su jogurtu ir avižų dribsniais su uogomis. Tikra vitaminų bombą ir labai gardu! 

Reikės:

  • 200g natūralaus jogurto
  • 1 šaukštelio aviečių miltelių
  • 1 šaukštelio dilgėlių miltelių
  • 1 pakelio avižų dribsnių su uogomis Urbanfood (galima naudoti ir kitus dribsnius, o uogas pasirinkti pagal skonį)
  • Keletą mėgiamų uogų papuošimui (naudojau Supergarden šaltalankius)

Gaminimas:

Daliname jogurtą lygiomis dalimis. Vieną dalį sumaišome su avižų dribsniais su uogomis, kitą su aviečių milteliais, dar kitą su dilgėlių milteliais. Viską paliekame pastovėti. Kuo minkštesnių avižų norime, tuo ilgiau reikia leisti pastovėti, geriausiai palikti per naktį. Serviruojame sluoksniuodami. Ant viršaus užbarstome mėgiamų uogų. Skanaus ir į sveikatą!

Recepto autorė Deivika D.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.