Naminiai vaisiniai ledai be pridėtinio cukraus

Kokia vasara be ledų? 🙂 Ledus mėgstu gaminti jau nuo paauglystės, tad šią vasarą norėjau atrasti ypatingai skanių ledų skonį ir savo mažąjai. Man atrodo, kad skaniausi ledai, kurie gaunasi „natūraliai“ saldūs, neturi jokios rūgštelės. Pasigaminti reikės jums max. 5min., o užšalus po keletos valandų jau galėsite lepintis skaniais ledais su visa šeima.

Jokio spec. ledų gaminimo aparato nenaudojau (bet dabar pradėjau gundytis tokį įsigyti:D), tad pasigaminti tikrai galite visos su tuo, ką turite namuose. Svarbiausia yra formelės, jas būtinai reikės įsigyti. Šiaip jų esu turėjusi namažai. Tai iš praktikos sakau, kad geriausio, mano nuomone, yra silikoninės. Nes labai lengvai ir nesunkiai išsiima pats ledas. Nerekomenduoju formelių, kur vien iš plastiko, tikrai daug daug sunkiau išsiima ledai…arba iš vis neišsiima, kol normaliai neatšyla:D  Antras svarbus dalykas – vaisiai, uogos. Aš bandžiau gaminti įvairius receptus, naudojau ir grietinėlę, jogurtą papildomai. Tai vis tik geriausias variantas gavosi tik su vaisiais ir uogomis. Pati skaniausia, mano nuomone, kombinacija yra braškės+mangas. Pirmiausia ne tik abu labai dera kartu, bet ir atšilinėjant jie nėra tokie kieti ledai, o ganėtinai minkšti, tad vaikui valgyti tikrai patogu ir skanu. Vieną kartą dariau su braškemis ir natūraliu jogurtu, tai gavosi labai rūgštoki, mažoji nevalgė, tai čia reiktų dėti cukraus papildomai, bet ar to reikia? Skaniai galima pasigaminti su grietinėle, bet ji turi būti riebi ir gerai išplakta ir sumaišyti su norimom uogom ar vaisiais.

Tai kaip gaminti?

Mums reikės:

  • 5-6 didesnių braškių ir keletos gabaliukų sunokusio mango (3 porcijoms ledams)
  • ledų formelių
  • trintuvo/blenderio

Gaminimas:

Pirmiausiai gerai nuplauname vaisius ir uogytes, viską gerai sublenderiuojame, kad neliktų jokio gabaliuko:D. Tada išpilame į formas ir padedame į šaldiklį. Kai sušals, palaikykite kambario temperatūroje keletą minučių, jie truputi suminkštės, bus skaniau vaikams valgyti. Ir viskas.

P.S. Galima gaminti ir tik iš braškių. Labai skaniai gaunasi. Tik pasirinkti ne rūgščias, o saldesnes. Manau, galima gaminti ir su šilauogėmis ar kokiomis avietėmis, čia jau Jūsų fantazijai nėra ribų. Bet, man asmeniškai sutrintas ir sušalęs bananas visai nepatiko, dukra irgi nevalgė, toks kietas ir keisto skonio buvo. Bet galbūt galėtų visai gera kombinacija gautis su braškėmis, svarbu neperdauginti to banano:D.

Skanaus 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.