Varškės keksiukai be cukraus ir miltų

Varškės keksiukus mes valgome vakarienei, arba pasiimame su savimi kai ilgam keliaujame į lauką – puikus užkandis, kurį labai pamėgome visa šeima. Be cukraus, be miltų, tačiau saldūs keksiukai – puiki alternatyva saldumynams.

12-ai nedidelių keksiukų reikės:

  • 200 g varškės
  • 1 gerai prinokusio banano
  • 1 kiaušinio
  • 50 g ryžių

Eiga:

Ryžius išsiverdame ir atvėsiname. Šakute sutriname bananą, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Sudedame varškę ir dar kartą viską pertriname šakute. Galiausiai suberiame virtus ryžius ir įpilame 3 šaukštus vandens. Viską išmaišome ir dedame į keksiukų formeles. Kepame 25-30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.Labai skanu į vidų įpjaustyti šilauogių ar kitų uogų bei vaisių. Paeksperimentuokite, garantuoju nenusivilsite!

Skanaus mažyli!

Recepto autorė Viktorija

2 Komentarai

  1. Jovita Bikauskienė
    2018-05-16 / 12:48

    Vakar iškepiau panašius keksiukus. Tik vietoj ryžių, varškės ir kiaušinio panaudojaus smulkius avižų dribsnius. Skaniai ir sočiai susivalgė 🙂

    • Irma
      2018-08-17 / 10:07

      O avizinius dribsnius virtus naudojote? ačiū

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.