Varškės keksiukus mes valgome vakarienei, arba pasiimame su savimi kai ilgam keliaujame į lauką – puikus užkandis, kurį labai pamėgome visa šeima. Be cukraus, be miltų, tačiau saldūs keksiukai – puiki alternatyva saldumynams.
12-ai nedidelių keksiukų reikės:
- 200 g varškės
- 1 gerai prinokusio banano
- 1 kiaušinio
- 50 g ryžių
Eiga:
Ryžius išsiverdame ir atvėsiname. Šakute sutriname bananą, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Sudedame varškę ir dar kartą viską pertriname šakute. Galiausiai suberiame virtus ryžius ir įpilame 3 šaukštus vandens. Viską išmaišome ir dedame į keksiukų formeles. Kepame 25-30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.Labai skanu į vidų įpjaustyti šilauogių ar kitų uogų bei vaisių. Paeksperimentuokite, garantuoju nenusivilsite!
Skanaus mažyli!
Recepto autorė Viktorija
Vakar iškepiau panašius keksiukus. Tik vietoj ryžių, varškės ir kiaušinio panaudojaus smulkius avižų dribsnius. Skaniai ir sočiai susivalgė 🙂
O avizinius dribsnius virtus naudojote? ačiū