Piemenėlių mėsos pyragas vaikams

Šiuo metu daržuose jau dera pirmųjų žirnių, morkų , bulvių derlius. Iš šių daržovių galima pasigaminti nesuskaičiuojamą daugybę skanių patiekalų, ir vienas jų – piemenėlių pyragas ! Tai šiek tiek supaprastinta, vaikučiams pritaikyta versija, bet tikrai ne ką mažiau gardi ir soti.

Įdarui reikės:

  • 100g  mėsos faršo (dėkite mažylio mėgstamą mėsą)
  • kelių šviežių, mažų morkų
  • žirnių ( aš dėjau šviežius, tai susidarė 3-4 ankštys. Jei dedate šaldytus gautųsi apie 2 valgomieji šaukštai )
  • svogūno ir česnako pagal skonį
  • šiek tiek saliero
  • pusės puodelio natūralaus daržovių ar mėsos sultinio
  • žiupsnio mėgiamų prieskonių
  • druskos pagal skonį (galima nedėti visai)
  • šaukštelio pomidorų pastos

Bulvių masei reikės:

  • 4-5 nedidelių bulvyčių
  • 1 a.š. sviesto
  • 1 a.š. takuoto parmezano
  • 2 v.š. pieno

Eiga :

Bulves nulupame ir verdame ant vidutinės ugnies. Tuo metu susmulkiname morką, svogūną, česnaką, salierą. Nedidelėje keptuvėje su lydytu sviestu ar geros kokybės kepimui tinkamu alyvuogių aliejumi pakepiname morką, svogūną, salierą ir  faršą ( aš rinkausi triušieną), kurį dedame vėliausiai. Viskam susimaišius ir vos vos pakepus suberiame česnaką, pomidorų pastą, žirnelius ir pilame sultinį  bei beriame prieskonius. Paliekame ant nedidelės ugnies pasitroškinti 10-15 min. Tuo metu išvirusias bulves sutriname su sviestu, pienu ir parmezanu. Beliko tik viską sudėti į indą – ant dugno dedame mėsos masę, o ant viršaus – bulvių. Viršų galima gražiai išlyginti šaukštu arba „sušiaušti“ šakute – tai Jūsų fantazijos reikalas. Skanaus !

Emilija V.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.