Pusryčių omletas orkaitėje

Tai puikus, terlionės virtuvėje nereikalaujantis patiekalas „slapukas“. Kodėl „slapukas“? Ogi todėl, kad jame paslėptos daržovės, kurias, pripažinkime, daugelis vaikučių linkę nustumti į lėkštelės šoną. Šį omletą galima gaminti dvejopai – orkaitėje arba garų puode.  Abiem atvejais rezultatas puikus!

Vienam valgytojui reikės:

  • 5 putpelės kiaušinių (arba dviejų vištos)
  • 1/3 stiklinės pieno
  • Saujelės špinatų
  • plonos riekelės sviestinio moliūgo
  • saujos žaliųjų žirnelių
  • Natūralių prieskonių
  • Šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio arba mocarelos

Kimbam į darbus :

Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių. Moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais, špinatus taip pat susmulkiname. Kartu su žirneliais dedame į nedideli kepimo indą įtiesę kepimo popieriaus, kad neliptų (galima ir patepti sviestu). Kiaušinius išplakame kartu su pienu, dedame natūralius prieskonius ir tarkuotą pasirinktą sūrį. Viską pilame ant daržovių, uždengiame folija ir dedame į orkaitę 20 min. Vėliau, nuėmus foliją, kepame dar 15 min.  Omletas turi būti standus, jokiu būdu ne skystas viduje. Patiekite su mažylio mėgstamais priedais.

P.S. Galite naudoti ir keksiukų formeles! Gausis maži omletukai, patogūs valgyti rankytėmis kaip užkandis ataušus.

P.S.S. Druskos nereikia, nes kietasis sūris jau būna sūrokas.

Recepto autorė Emilija V.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.