Sultingi kalakutienos kukulaičiai su žirneliais, špinatais ir varške (kepti orkaiteje)

Kiekvienai mamai svarbu, kad vaikas gautu pakankamai visų reikalingų mažam organizmui medžiagu.
Šie kukulaičiai yra tikrų tikriausias baltymų šaltinis, juose yra tiek gyvulinės kilmės tiek augalinės kilmės baltymų, taip pat ir kalcio! Šios medžiagos begalo svarbios ir naudingos kaulams bei raumenims.

Reikės:

  • 250g kalakutienos file (gali būti ir vištiena)
  • 4 šaukštų varškės
  • 1 nedidelio ropinio svogūno
  • 4-5 saujų šaldytų žirnelių
  • Druska keičiau smulkintu Džiūgo sūrių, galima dėti šiek tiek pipirų.

Gaminame: 

Kalakutienos filę, varškę bei svogūną dedame į virtuvinį kombainą ir sutriname. Į gauta masę suberiame žirnelius ir smulkintus špinatus. Suberiame ir sūrį bei šiek tiek pipirų.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio ir formos kukulaičius, gali buti ir apvalus, gali būti ir medalionų formos. Ir dėkite į skardą.
Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaiteje apie 15-20 min.
Varškė neleidža mėsai išdžiuti, ir kukulaičiai gaunasi labai sultingi ir skanūs.
Garnyrą galima teikti pagal skonį, šį kartą rinkomes ant garų troškintas daržoves.

Skanaus!

Recepto autorė Dreivika D.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.