Sveiki avižų ir bolivinių balandų batonėliai vaikams

Šie batonėliai – puikus energijos šaltinis tiek mažyliams, tiek tėveliams.  Pagaminti ypač lengva, maistinė vertė didelė, o sudėtis – tiesiog puiki! Drąsiai eksperimentuokite – galite dėti džiovintų vaisių (bus dar saldesni), riešutų,  kitų sėklų.

Reikės :

  • 2 stiklinių avižų
  • 1/4 stiklinės bolivinės balandos
  • 0,4 stiklinės obuolių tyrės (nesaldžios)
  • 1  sunokusio banano
  • 3 v.š. Ghee sviesto arba kokosų aliejaus
  • 1 stiklinė uogų (rinkausi avietes)
  • 1 v.š. medaus, kokosų cukraus ar kitokio saldiklio (rekomenduoju vengti balto cukraus)

Eiga :

Pirmiausia, pasigaminkite „pūstas“ bolivines balandas. Galite pasiskrudinti ir daugiau – labai tinka į jogurtus, vaisių desertus, pagardinti salotas. Procesas toks pats, kaip spragėsių ruošimo – ant mažos/vidutinės kaitros giliame puode paskrudiname(tik nesudeginame) bolivines balandas nuolat maišant, kol jos tampa vos vos auksinės ir šiek tie padidėja. Nors jų dydis ir nekinta, bet tekstūra pasikeičia iš esmės – šios tampa lengvos, traškios.

Bananą sutriname su šakute, pilame sviestą, avižas, obuolių tyrę, medų (ar kitą saldiklį). Labai gerai išmaišius suberiame avietes ir balandas. Svarbiausia labai stipriai nemaišyti, kad avietės visiškai nesusitrintų.

Viską paskleidę ant 20×20 cm kepimo popieriumi ištiestos formos kepame  175C orkaitėje apie 30 minučių. Supjaustyti geriausia visiškai atvėsus. Gaunasi apie 8 nemaži batonėliai. Skanaus !

Recepto autorė Emilija V.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.