Šiemet braškių sezonas prasidėjo anksti, tad reikia spėti išnaudoti šias gerybes, kol jų dar yra. Mūsų daržai pilni didelių, raudonų braškių, kurias valgome pusryčiams ir vakarienei, tad kaskart jas norisi pateikti vis kitaip – taip, kaip dar nesame ragavę. Šį Čekiškų varškinių kukulių variancija patiko įvairaus amžiaus valgytojams, be to juos galima užšaldyti ir džiaugtis net tada, kai braškių sezonas jau pasibaigęs.
2 porcijoms mažyliui reikės :
- 200g varškės
- 1 kiaušinio
- 50g. manų kruopų
- 1 a.š. tirpinto sviesto
- 3 -4 v.š. miltų
- didelio v.š. avižų dribsnių
Eiga :
Varškę sutriname per sietelį arba šakute. Įmaišome plaktą kiaušinį, sviestą, manų kruopas ir dribsnius. Paskutinius dedame miltus- tešlą užminkome tokią, kad būtų ne kieta ir vos vos liptų prie rankų. Paliekame pastovėti 10 min. Braškes kruopščiai nuplauname, išimame kotelius. Imame maždaug graikinio riešuto dydžio tešlos gumulėlį, padarome „blyną“, dedame braškę į vidų ir uždarome. Kiekvieną kukulį apvolioję miltuose dedame į verdantį vandenį ir verdam apie 3-4 min. poto, kai jie iškyla į paviršių. Galima patiekti tiek su trintom braškėm (kad sviestas tikrai būtų sviestuotas) tiek su grietine ar natūraliu jogurtu. Skanaus !
p.s. Jeigu braškė yra didoka, galima dalinti per pusę.
Recepto autorė Emilija V.
Už bambukinius indelius dėkojame www.lovelymess.lt parduotuvei.