Tai – greitai ir paprastai paruošiamas užkandis kuris puikiai tiks keliaujant ar iškylaujant. Įpatingai įvertins sūrio megėjai bei tie, kuriems kalasi dantukai.
Reikės:
- 200g. smulkiai tarkuoto čederio ar papasto fermentinio sūrio
- 120g. miltų
- 60g. šalto, kubeliais supjaustyto sviesto
- prieskonių pasirinktinai ( labai tinka džiovinti bazilikai, rozmarinai)
- 2 v.š. šalto vandens
Eiga:
Į smulkintuvą sudedame sviestą, miltus ir susmulkiname iki trupinėlių ( konsistencija panaši į drėgną smėlį), suberiame į indą, įmašome sūrį. Minkant supilame vandenį po šaukštą, suberiame prieskonius ir, padalinę į 2 dalis, dedame į šaldytuvą pailsėti 15-20 min.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, skardą išklojame kepimo popieriumi. Kol orkaitė kaista iškočiojame tešlą į apie 3-4 mm storio lakštą ir pjaustome norimom formom. Kepti reiktų apie 15min., kol sausainiai taps auksiniai (tai priklausys ir nuo pasirinktos formos – maži keps trumpiau, dideli – ilgiau). Atvėsus laikyti sandariame inde.
Skanaus.
Recepto autorė Emilija V.
Už bambukinius indelius dėkojame www.lovelymess.lt parduotuvei.