Sūrio sausainėliai („krekeriai“) vaikams

Tai – greitai ir paprastai paruošiamas užkandis  kuris puikiai tiks keliaujant ar iškylaujant. Įpatingai įvertins sūrio megėjai bei tie, kuriems kalasi dantukai.  

Reikės:

  • 200g. smulkiai tarkuoto čederio ar papasto fermentinio sūrio
  • 120g. miltų
  • 60g. šalto, kubeliais supjaustyto sviesto
  • prieskonių pasirinktinai ( labai tinka džiovinti bazilikai, rozmarinai)
  • 2 v.š. šalto vandens

Eiga:

Į smulkintuvą sudedame sviestą, miltus ir susmulkiname iki trupinėlių ( konsistencija panaši į drėgną smėlį), suberiame į indą, įmašome sūrį.  Minkant supilame vandenį po šaukštą, suberiame prieskonius ir, padalinę į 2 dalis, dedame į šaldytuvą pailsėti 15-20 min. 

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, skardą išklojame kepimo popieriumi. Kol orkaitė kaista iškočiojame tešlą  į apie 3-4 mm storio lakštą ir pjaustome norimom formom. Kepti reiktų apie 15min., kol sausainiai taps auksiniai (tai priklausys ir nuo pasirinktos formos – maži keps trumpiau, dideli –  ilgiau). Atvėsus laikyti sandariame inde.

Skanaus.

Recepto autorė Emilija V.

Už bambukinius indelius dėkojame www.lovelymess.lt parduotuvei.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.