Vištienos ir žirnių sriubytė

Labai soti vištienos ir žirnių sriubytė, pilna įvairiausių skonių. Užteks ne tik mažąjam valgytojui, bet ir tėveliui ar mamai.

Reikės :

  • 1/2 L Vandens arba naminio sultinio
  • 1 nedidelės morkytės
  • trupučio svogūno
  • trečdalio česnako skiltelės
  • pomidoro
  • 100g. vištienos krūtinėlės
  • pusės nedidelės saldžios bulvės
  • ketvirtadalio stiklinės skaldytų žirnių ( aš naudojau jau paruoštą mišinį į kurį įeina žirniai, morkų bei topinambų milteliai, žolelės iš Urbanfood)
  • pusės nedidelio topinambo

Eiga :

Vištieną smukiai supjaustome ir puode,kuriame virsime sriubytę, pakaitiname ant trupučio lydyto sviesto ar kito pasirinkto aliejaus (neapskrudiname!). Tuo tarpu pomidorą nuplikome verdančiu vandeniu (kad lengviau nusiluptų), išimame sėklas ir susmulkiname.  Taip pat smulkiai supjaustome svogūną, morką,bulvę, topinambą ir česnaką. Į puodą su vištiena pirmiausia dedame morką, svogūną, tada prieš pat užpilant sultiniu (ar vandeniu) – česnaką bei pomidorą.  Sudėjus saldžią bulvę, topinambą, suberiame žirnius (mano mišinyje buvo žolelės, tačiau jei dedate vien žirnius, įdėkite dar naminių prieskonių) ir ant nedidelės ugnies verdame apie 30 min.

Skanaus!

Recepto autorė Emilija V.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.