Desertinė kokosinė košė

Grūdų košė yra puikus pasirinkimas sveikiems mažylių (ir tėvelių) pusryčiams, gaunami angliavandeniai suteikia jėgų visai dienai, gerina virškinimą, skatina apetitą. Tačiau dažnai pritrūksta idėjų, kaip pagaminti tikrai skanią košę, kuri bus suvalgyta su dideliu noru. Ši košė viena tokių, kurią norisi pakartoti, ypač todėl, kad ji labiau primena gardų kokosinį skanėstą su vaisiais, nei paprastą sorų košę. Beje, atšalusi ji tikrai puikiai tinka kaip desertinis užkandis (šaldytuve galima laikyti iki kitos dienos).

Reikės :

  • 1/3 stiklinės Japoninių sorų (kitaip dar vadinamų valgomąja rietmene. Šios soros daug maistingesnės už paprastas, manosios iš Urbanfood)
  • 1/2 stiklinės kokosų pieno
  • 1 stiklinės vandens
  • Banano, aviečių ( Tinka bet kokios mėgstamos uogos ir vaisiai : mėlynes, braškės, mangai..)
  • Jei saldinate : kokosų cukrus, medus.

Gaminimo eiga:

Į nedidelį storadugnį, nelinkusį pridegti puodą supilame soras, kokosų pieną ir vandenį. Ant mažiausios ugnies uždengtą verdame apie 20-25 min., vis pamaišant. Košė gaunasi puri, panaši į ryžių pudingą. Patiekite su vaisiais ( jei norisi, pasaldinkite, tada tikrai bus desertas !).

Skanaus!

Recepto autorė Emilija V.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.