Ypatingai skanūs makaronai su špinatais ir avokadu

Tai – lengvesnis, vasariškesnis taip vaikų mėgstamų makaronų su sūriu variantas. Šie makaronai  „šrekiškai“ žali  ir linksmi , tinkami vakarienei arba pietums, o svarbiausia – super greit paruošiami !

Reikės :

  • Ketvirtadalio gerai sunokusio avokado ( Kaip tokį išsirinkti? Avokadas turi būti šiek tiek minkštas, tamsiai žalias, o išėmus kotelio liekaną duobutė šviesiai ruda – ne žalia ir ne pajuodusi. Žalia duobutė rodo, kad avokadas nesunokęs, juoda- kad pernokęs.)
  • Saujos mažų špinatų lapelių
  • pusės česnako skiltelės
  • nepilno puodelio makaronų ( aš renkuosi sraigtelius, nes jie savyje gerai „sulaiko“ padažą)
  • 2 v.š. kreminio sūrio
  • šiek tiek kietojo sūrio
  • petražolių, baziliko
  • truputis tarkuoto muskato riešuto ( šiek tiek didesniems vaikučiams )
  • Aliejaus arba lydyto sviesto kepimui

Eiga :

Makaronus supilame į verdantį vandenį ir verdame kaip nurodyta. Kol makaronai verda įkaitintoje keptuvėje su trupučiu geros kokybės aliejaus ar lydyto sviesto pakepiname smulkintą česnaką, kad vos vos pagelstų. Sudedame špinatus ir išjungiame kaitrą – špinatai bematant suminkštėja. Viską dedame į smulkintuvą kartu su avokadu, kreminiu ir kietuoju sūriais, žolelėmis ir sutriname iki vientisos masės. Pagardiname trupučiu tarkuoto muskato riešuto, ir,jeigu reikia, druska. Belieka tik sumaišyti su išvirusiais makaronais ir patiekti. Skanaus !

p.s. Jeigu būtinai reikia mėsytės – labai tinka vištiena, kalakutiena ir triušiena.

Recepto autorė Emilija V.

 

 

 

1 komentaras

  1. Deivika
    2018-06-24 / 13:01

    Išbandeme šiandien, labai labai gardu! Ir vaikas viska sukirto iki paskutinio makarono :))))

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.