Varškės ir daržovių apkepas

Mūsų savaitgaliai dažnai būna poilsis nuo mėsos. Šį kartą bandome varškės ir daržovių apkepą. Gavosi labai labai skanus, net nesitikėjau, tad dalinuosi receptu 🙂 

Mums reikės :

  • 1 baklažano
  • Pusės paprikos
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno
  • 500g varškės
  • 3 kiaušinių
  • 2 šaukštų saujos kukurūzų (konservuotų)
  • 3 šaukštų arba saujos virtų avinžirnių (nebūtina)
  • 1 vidutinio dydžio morkos
  • 00g fermentinio arba kietojo sūrio
  • 3 valg. šaukšt. kokosų aliejaus arba sviesto, ištirpinto ir atvėsinto;
  • Manų kruopų arba džiūvėsėlių
  • Smulkintos žalumos
  • Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminame : baklažaną supjaustome plonomis riekelėmis ir įdėdame į pasūdytą šaltą vandenį „pailsėti“ apie 10-15 min. Morką sutarkuojame, svogūną susmulkiname ir apkepame ant keptuvės. Išplakame kiaušinius, į juos dedame varškę, smulkintą papriką, pakepintas morkas su svogūnais ir kitas daržovės. Tuomet viską gerai išmaišome. Sudedame žalumynus, druską, pipirus, taip pat ir manus arba džiūvėsėlius, sviestą ar aliejų.
Kepimo indą apibarstome džiūvėsėliais ir visą masę tolygiai paskirstome. Tuomet nusausiname baklažanus ir išdeliojame ant viršaus. Dedame kepti 200 C orkaiteje apie 20 min, tuomet apibarstome sūrių ir paliekame dar 10 min apskrusti. Skanaus!

Recepto autorė Deivika D.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.