Būna tokių dienų lyg tyčia – kai ir apetitas ne pats geriausias ir nuotaika tokia šiaip sau, bet o kam gi nebūna? Mus tokiomis dienomis visad gelbėja blyneliai, kokie jie bebūtų ar bananiniai ar paprasti ar tiesiog daržoviniai. Todėl dalinuosi vienu labai pamėgtu žaliųjų blynelių receptu su Jumis!
Mums reikės:
- nedidelės cukinijos
- 1 kiaušinio
- šlakelio pieno (arba vandens)
- 5 arbatinių šaukštelių speltos miltų
- 2 saujų špinatų
Eiga:
Cukiniją nulupame, išskobiame sėklas ir kartu su špinatais ir šlakeliu pieno sudedame į elektrinį smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Tuomet įmušame kiaušinį, viską išmaišome ir pamažu berdami ir maišydami suberiame miltus. Tešla turi gautis jogurto tirštumo (jį galite reguliuoti įberdami miltų arba įpildami vandens). Blynelius kepame orkaitėje arba keptuvėje (aš kepiau ant ghee sviesto).
Skanaus mažyli!
Recepto autorė Viktorija K.