Žolelių duona

Šis receptas jau senai atrastas ir labai pamėgtas. Kaskart vis su kitokiais priedais. Valgyti labai smagu, nes vyniojam , kaip gyvatėlę. Labiausiai mums tinka su visomis šaltomis sriubomis dar šilta duona.

Mums reikės:

  • 1 st. šilto vandens
  • 1 st. miltų
  • 1 st. kukurūzų miltų
  • 1 a.š. sausų mielių
  • žiupsnis druskos ir cukraus
  • 2-3 š. alyvuogių aliejaus

Pagardui:

  • sauja prieskoninių žolių (tinka viskas ką turi, naudojau krapus, petražoles, čiobrelį , svogūno laišką)
  • druskos
  • skiltelės česnako
  • 5-6 š alyvuogių aliejaus

Eiga:

Sumaišome vandenį, druska, cukrų bei mieles ir leidžiame pastovėti. Pagaminame pagardą. Susmulkiname žolias, įspaudžiame česnaką, suberiame druską ir užpilame aliejumi. Į vandenį su mielėmis sumaišome likusius priedus ir viską gerai perminkome. Formuojame didelį blyną ir tepame pagardu. Susipjaustome juostelėmis ir formuojame. Sukame ratu. Prieš kepant leidžiu dar pastovėti ir į orkaite 190 laipsnių apie 25 min.

 

Skanaus:)

Recepto autorė Ieva R.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.