Šis receptas jau senai atrastas ir labai pamėgtas. Kaskart vis su kitokiais priedais. Valgyti labai smagu, nes vyniojam , kaip gyvatėlę. Labiausiai mums tinka su visomis šaltomis sriubomis dar šilta duona.
Mums reikės:
- 1 st. šilto vandens
- 1 st. miltų
- 1 st. kukurūzų miltų
- 1 a.š. sausų mielių
- žiupsnis druskos ir cukraus
- 2-3 š. alyvuogių aliejaus
Pagardui:
- sauja prieskoninių žolių (tinka viskas ką turi, naudojau krapus, petražoles, čiobrelį , svogūno laišką)
- druskos
- skiltelės česnako
- 5-6 š alyvuogių aliejaus
Eiga:
Sumaišome vandenį, druska, cukrų bei mieles ir leidžiame pastovėti. Pagaminame pagardą. Susmulkiname žolias, įspaudžiame česnaką, suberiame druską ir užpilame aliejumi. Į vandenį su mielėmis sumaišome likusius priedus ir viską gerai perminkome. Formuojame didelį blyną ir tepame pagardu. Susipjaustome juostelėmis ir formuojame. Sukame ratu. Prieš kepant leidžiu dar pastovėti ir į orkaite 190 laipsnių apie 25 min.
Skanaus:)
Recepto autorė Ieva R.