Ypatingai skani burokėlių sriuba su triušiena

Galbūt šis receptas nebus labai ypatingas, bet skonis jo tikrai labai geras, o ir mano mažoji labai gardžiai ir noriai valgo:) Išbandykite ir Jūs! (Gaminimo trukmė 25min.)

Mums reikės:

  • triušienos faršo (galkutėms)
  • burokėlių
  • morkos
  • bulvės
  • šlakelio citrinos
  • druskos
  • 1 putpelių kiaušinuko
  • šaukštelio grietinės/grietinėlės
  • skiltelės česnako
  • džiūvesėlių
  • svogūno
  • poros laurų lapelių

Eiga:

gerai nuplauname morką ir bulvę, smulkiai supjaustome ir sudedame į 0,5 l. vandens bei verdame. Į tą vandenuką vėliau įdedame svogūną, porą lauro lapelių. Tada ruošiame kukuliukus(galkutes). Į 80g, triušienos faršą įdedame vieną kiaušinuką, šaukštelį grietinės ir pabarstome šiek tiek džiūvesėliais bei įdidedame druskos, mažą, smulkiai supjaustytą česnako galvutę. Viską gerai išminkome ir formuojame kukuliukus….kuo mažesnius. Visus kukuliukus sudedame į verdantį vandenį, leidžiame pavirti. Tada išspaudžiame arbatinį šaukštelį citrinos sulčių ir įdedame sutarkuotus burokėlius. Dar paverdame viską kartu ir viskas. Striubytė paruošta.

Skanaus:)

Recepto autorė Sotera Š.

P.S. Bambukiniai indai iš http://lovelymess.lt/

1 komentaras

  1. missing
    2018-10-17 / 21:17

    Recepto eigoje pasimetė burokėliai 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.