TOP DAIKTAI KELIAUJANT SU MAŽU VAIKU

Keliaujame jau nuo tada, kai mano kūdikiui buvo 2 mėn. Per mažiau nei metus turėjome virš 10 skrydžių, su todleriu nuskridome iki Filipų. Keliaujame daug ir dažnai, tad išmokome susidėti visus reikiamus daiktus, apgalvoti apie beveik visas galimas situacijas. Dalinuosi su Jumis savo sąrašu ir mamiškais patarimais, ką vertėtų turėti keliaujant su mažu vaiku.

Patogi rankinė/kuprinė. Tai yra pagrindas! Iš tiesų keliauti apsikrovus mln daiktų yra sudėtinga, o ir išmėtyti juos yra galimybė, tad kelionei turėkite tik patogią rankinę/kuprinę, kuri būti lengva, ir tuo pačiu talpi, o esant reikalaui, viską galėtumėt rasti greitai! Aišku dedant ją reikia dar nepamiršti, kur ką įsidėjai:D.

Jeigu reiktų mano patarimų dėl TOP kelioninės rankinės, tai būtų ši: spausti čia. Kainos ir kokybės santykis labai geras. Funkcionali, talpi, be priekaištų. Paskaitykit amazonej komentarus, iš tiesų labai teigiamai atsiliepia apie ją.

Drabužiai. Visada keliauju su 4-5 komplektukais. Ar apsipils, ar sauskelnių avarija įvyks… O gal bus šalta, ar kaip tik per šilta lėktuve? Viskam turime būtu pasiruošusios. Bet šiuo atveju dedu tokius drabužius, kurie mažiausiai užima vietos.  Tiesa, kartu turiu ir šiltesnes kojynes, su batukais nėra taip patogu, o jeigu vaikas iš vis dar be batų, tai tikrai pravers.

Iš esmės man patinka keliauti su tais drabužiais, kuriais lengvai galiu vaiką aprengti, nurengti, su kuriais vaikas komfortiškai jaučiasi, neprakaituoja, laisvai juda. Pvz. merino vilnos drabužiai – kelionėms idealūs! (jie šiaip idealiai kasdienai tinka…labai mėgstu merino vilną:D). Nes jeigu šalta bus – nesušals vaikas, o jeigu karšta – neprakaituos. Pati renkuosi greenros’e, todėl juos ir rekomenduočiau.

Maistas: Visada vežuosi bent vieną savo patiekalą pagamintą, šiltą ir laikau jį termose. Tada įsidedu papildomai keletą tyrelių (pora vaisinių…Semper labiausiai mėgstame), porą daržovių, ar su mėsa/žuvimi.  Priklausomai, kokio ilgio kelionė, pagal tai ir įsidedu reikiamą kiekį. Na mažą ką, o ir šiaip  maniškė dar tikrai ne viską valgo. Prie to paties seka ir užkandukai (pvz. organix ar semper kukurūzai). Svarbu tokie, kurie neteptų nei rankų nei viso kito aplink:D. Pvz. uogos – tikrai not good!:D Ir prie to paties šaukštukas bei seilinukas, šlapios servetėlis! Jeigu keliauju ilgiau, galima laukimo metu oro uoste turėti ir užpilamos košytės, bet tada ir dubenėlio gali prireikti:).

Žaislai. Jų tikrai nereikia daug. Vaikui smagu pažaisti su tėvais, palipti ant mamos:D. Stebėti aplinką, pakibinti pvz. sesę ir brolį, ar priešais sėdintį žmogų:D Kad ir kaip smagiai tai skamba:D. Tai 3-4 nedideli žaisliukai maksimalus kiekis.

Čia mini sąrašas, ką pati kelionės metu turiu (tiks, jeigu auginate panašaus amžiaus vaikus):

  • smulkiosios motorikos žaislas, daug veiklos, nedidelis, kompaktiškas sąlyginai: spausti čia.
  • sensorinis ryškus žaisliukas: spausti čia.
  • 1 žaisliukas su melodija (turime raktus, tik nuorodos neturiu deja, pirkome Ispanijoje parduotuvėje)
  • Dvipusės kortelės su gyvūnais (bent mano mažoji labai mėgsta tokio tipo žaisliukus): spausti čia.
  • Dar šios knygelės-kortelės tikrai cool: spausti čia.

 Vaistinėlė. Visada kartu. Ibumetinas (nuo temperatūros), Zirtekas (nuo alegijos), Vibrocol , Vibrocil (slogytei), dezinfektantas, keli pleistrai, nuo iššūtimo kremukas ir rehidratonas (elektrolitams atstatyti, jeigu pvz. daug vemtų). Didelė tikimybė, kad nieko neprireiks, bet…atsarga gėdos nedaro. O jeigu kylant vaikui ausis laaaaabai skaudės? Nu visko būna…Pati turėjau kartą labai kritinę situaciją, kai iš lėktuvo su greitąją išvažiavom, tai po to karto – turiu visą tai.

Vanduo ir patogi gertuvė. Keliaujant su vaikais tikrai galite pasiimti jiems vandens. Svarbu, kad būtų gera ir neišsipilanti gertuvė, kitu atveju visi jūsų daiktai gali sušlapti, o tada jau nebebus taip smagu.

 Aš rekomenduoju NUK gamintojo gertuves! Best of the best! Ypač su snapeliu.

Sauskelnės. Na jų įsidedu su atsarga -10 vnt.

Mes naudojame Moony Natural (www.brillante.lt), tai jas ir rekomenduoju visiems:)

Merliukas + pledukas. Visada kartu, nes su merliuku miega dukrytė (jos toks ritualas:D), o pledukas visada praverčia, suteikia jaukumo, ar kai vėsu – apkloji ir šilčiau. Svarbu, kad neužimtų daug vietos!

Dažniausiai keliaujame su merino vilnos, vien todėl, kad šiaip merino vilną labai mėgstu (pasikartosiu), o ir vietos neužima daug. Mūsiškis iš čia: spausti čia.

Miegojimui pagalvė. Tai must dalykas! Nes vaiką laikyti miegantį ant rankų visą laiką yra didelis iššūkis (nebent jums taip patogu:D), man tai rankos tripsta. Tai su pagalve keliaujame, vaiką patogu pasiguldyti, jam geriau, minkščiau ir man patogu tuo pačiu, laisvos rankos lieka:D. win win!

Rekomenduoju LT kurėjos Vilės pagalves. Jos tikrai pasiteisino mums! Naaudojame visa šeima jau kelinti metai:) Rasite jas čia: spausti čia. Beje jos ir žindymui super, tokios duagiafunkcinės:))

Šlapios servetėlės. Rankšuostukas. Tikrai praverčia visada:)

Nešyklė.  Man asmeniškai tai pasiteisinęs reikalas, kai vaikutis buvo mažas, kai lieki be vežimo, tikrai patogu, o ir laisvos rankos lieka:D.

Kaip bebūtų nepamirškite ir savęs. Patogūs drabužiai Jums irgi labai svarbu, ypač, jeigu dar maitinate:) Aš kadangi dar maitinu, tai skrendu su žindymo drabužiais (viršutinė dalimi), kad krūtinė greitai būtų pasiekiama mažylei.

 

Tikiuosi, kad buvo naudinga, ačiū, kad skaitėte:)

1 komentaras

  1. Monika
    2022-06-01 / 5:36

    Aš tiek įpratau, jog be savo moteriškos odinės kuprinės niekur iš namų nebeinu. Labai patogu įsidėti ne tik piniginę, bet ir smulkmenas vaikučiui. Tad ir į kelionę leisiuosi būtinai su ja. Rankines galima sakyti pamiršau, nes kuprinė suteikia laisvas rankas, ko tikrai reikia mamoms su mažais vaikais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.