10 patarimų keliaujant su vaiku | babyblog.lt

1. Pagrindinis patarimas – nestresuokite. Vaikai yra daug kantresni ir ištvermingesni, negu mes galvojame.
2. Jeigu planuojate tolimą kelionę, rinkitės naktinį skrydį – didelė tikimybė, kad vaikas išmiegos visą skrydį. Nepamirškite atkreipti dėmesį į persėdimo laiką, kad šis nebūtų per ilgas.
2. Praneškite apie kelionę likus bent porai savaičių iki jos. Taip vaikas labiau lauks išvykimo, tad labai tikėtina, kad kelionės metu bus ramus, viskas bus įdomu.
4. Kelionės metu neapsikraukite daiktais – tai gali sukelti nemažai nemalonumų, vaikas šalia bėgioja, o dar daiktus sužiūrėti visus… Tikrai yra ką veikti ir ką nešti. Imkite tik svarbiausius ir reikalingiausius daiktus.
5. Jeigu vaikas nevalgus ar išrankus, nepamirškite įsidėti į termosą šilto maisto – turėsite „just in case“ vieną mėgstamą patiekalą kartu su savimi.
6. Mylimi ir mėgstami užkandžiai (sausainiai, vaisiai, tyrelės, batonėliai – viskas, ką mėgsta jūsų vaikas) tikrai pravers kelionėje.
7. Įsidėkite atsarginių rūbelių komplektuką (1-2), nes vaikas gali apsipilti, išsitepti ir pan.
8. Skrydžio metu vaikams dažnai užgula ausis, jas skauda. Ausų kištukai kelionės metu gali labai padėti.
9. Jautriai miegantiems vaikams, ypač dėl šviesos, labai rekomenduoju turėti akių raištį, dabar yra visokių naujovių, pvz., su 3D efektu, visiškai užtamsina akis, nespaudžia. Mums pasiteisinęs dalykas, miegas tampa ramus, ypač, kai lėktuve daug šviesų.
10. Nepamirškite žaislų. Geriausia nauji, nenusibodę. Pagalvokite apie tai, kas neišbirėtų, neužimtų daug vietos ir tikrai patiktų Jūsų vaikui.

Babyblog

 

2 Komentarai

  1. Donata
    2019-02-21 / 11:12

    O kaip su bagazu? Ypatingai rankiniu. Ar vaikams, tokio amziaus, kuomet jau keliauja mokamai, jis priklauso ar ne? Ir turbut kiekvienos kompanijos salygos skiriasi, tarkime ryanair ir skandinavu oro linijomis kiti leidziami ismatavimai?

  2. Rasa
    2022-01-30 / 20:35

    Man tiek keliaujant, tiek siaip einant pasivaikscioti su vaikais tikras issigelbejimas yra moteriskos kuprines nes telpa daugiau nei i rankine, o ir rankos lieka visiskai laisvos, kas manau kiekvienai mamai labai aktualu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.