Morkų sausainiai su moliūgo sėklomis

Unikalūs sausainukai, receptą galima koreguoti pagal kiekvieno norus ir pageidavimus, tad tiks ir alergiškiems, ir glitimo netoleruojantiems. Skonis tikrai nustebina, nes morkų visiškai nesijaučia 😊 

Reikės :

  • 150 g smulkintų avižinių dribsnių (greitai paruošiamų)
  • 200 g miltų (kvietinių, arba viso grūdo, arba be glitimo, pvz., avižų)
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių (galima nenaudoti)
  • 1,5 arbat. šaukšt. malto cinamono
  • 2 kiausniai (arba vienas didelis bananas, tuomet sausainiai bus minkštesnį)
  • 3 valg. šaukšt. kokosų aliejaus arba sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto
  • 1 arbatinis šaukštelis stevia miltelių (arba 150 ml klevų ar agavų sirupo arba medaus)
  • 200 g smulkiai sutarkuotų morkų (maždaug viena vidutinio dydžio morka)

Gaminame :
Viename inde sumaišome visus sausus ingridientus (miltus, kepimo miltelius, avižų dribsnius, cinamoną).  Kitame sumaišome ištirpintą sviestą ar aliejų, vanilės ekstraktą, steivos miltelius (ar kitą pasirinktą saldiklį), ir tarkuotas morkas. Į gautą skystą masę pilame po truputi sausus ingridientus ir atsargiai maišome, kol gausis vientisa masė.
Orkaitė įkaitiname iki 170-180 C. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius sausainukus ir dėdame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Puošiame moliūgų sėklomis arba kitom sėklom arba džiovintais vaisiais 😊
Kepame 25 minutes kol šiek tiek paruduos.

Atvėsiname ir skanaus!

Recepto autorė Deivika D.

1 komentaras

  1. Kristė
    2018-04-18 / 13:39

    Ar kas nors mėginote kepti? Kažkas negerai su sausais produktais , t.y. jų per daug. Skonis geras gavosi, bet sausainiai akmeniniai (nors sudėjau tikrai ne visą sausają dalį, liko 1/3). Ir reiktų patikslinti, tai kiek tų morkų reikia? Nes viena vidutinė morka tikrai nesveria 200 g….. Kažkaip norėtųsi konkretumo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.