Štai mūsų šeimos megstamas morkų pyragas. Minkštas ir drėgnas, labai lengvai pagaminamas.
Mus reikės:
- 2 didelės morkos (300-350 gr.)
- 120 ml. aliejaus
- 4 kiaušiniai
- 1 a.š. cinamono
- 1 apelsinas
- 70 gr. cukraus
- 50 gr. avižinių dribsnių
- 100 gr. miltų
- 0,5 a.š. kepimo miltelių.
Paruošimas:
Morkas ir apelsino žievelę sutarkuojame burokine tarka. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir įmaišome visus likusius produktus. Paruoštą masę sumaišome su morkomis. Viską supilame į megstamą formą ir kepame 25min. 190 laipsnių temperatūroje. Iškepusį, bet dar šiltą pyraga sulaistome apelsino sultimis.
Skanaus:)
P.S. Jei mėgstate razinas, jos čia tobulai tinka.
Recepto autorė Ieva R.
Rekomenduoju:) Puikus receptas!
Labai neblogas receptas, tikrai skanu. Tik aš 3 kiaušinius dėjau ir puse ypač didelio banano. Kepsim dar tikrai
Tikrai gera idėja su bananu.Pamėginsiu ir aš.
Greitai paruosiamas, puikaus skonio ir aromoto. Siulau pabandyt, pirstukus apsilaizysit.
Labai skanus!
Tikrai rekomenduoju!
Skoniu tai nieko, bet jis per sausas, morkos lieka neiškepusios. Antrą kartą nebekepčiau. Ir pas mane visai kitaip atrodo nei šioj nuotraukoj. Greičiausiai čia morkos tarkuotos ne burokine tarka..
Gaila,kad Jums nepavyko.Morkos tarkuotos burokine tarka nuotraukoje. Visos orkaites kepa skirtingai, jei pyragas storas keps ilgiau,šio storis pusantro piršto. Ir visad palaistykite sultimis☺
Labai skaniai gavosi!