Virtinukai su burokėliais ir avinžirnių įdaru

Kai norisi dienos be mėsos, puikiai tiks štai tokie virtinukai, o dar ir kiek naudingų medžiagų. Sveikai ir skaniai – misija įmanoma! Vaikams patinka maišyti, plakti ir minkyti, tad visada leidžiu Olivijai dalyvauti procese, tada ir valgyti buna daug skaniau.

 Reikės:

  • 3 stiklinių miltų
  • 1 stiklinės karšto vandens
  • 1 kiaušinio
  • 4-5 šaukštų aliejaus
  • 2 v. šaukštai burokėlių miltelių “Urbanfood”
  • 1 žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • Indelio avinžirnių virtų ant garų
  • 2 šaukštelių linų sėmenų aliejaus
  • Mėgiamų žolelių (aš dėjau krapus, tik šiek tiek, ne per daug)
  • Šiek tiek kietojo sūrio ar kito mėgiamo
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Miltus persijoti, įdėti žiupsnelį druskos ir būrokėlių miltelius. Išmaišyti, tuomet pilti aliejų ir įmušti kiaušinį, dar kartą išmaišyti. Supilti ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais išmaišyti, tuomet  palikti kelias minutes atvėsti, išminkyti. Tešla gaunasi ryškiai raudonos spalvos.
Kol vėsta tešla, galima pasiruošti įdarą. Avinžirnių skystį nupilti, tuomet sutrinti šakute. (Nenorėjau daryti visišką košę, norėjau kad liktų tekstūros, galima ir trinti trintuvu, tuomet bus tolygi masė). Sudėti sūrį, įpilti linų sėmėnų aliejaus ir prieskonius pagal skonį.
Gnybti tešlos kamuoliukus ir juos labai plonai iškočioti. Formavimui galite naudoti specialią formą arba išpjauti apskritimus stikline. Į kiekvieną dėti įdaro ir formuoti virtinukus. Taip pat galima ruošti su varške ar mėsa. Tinka tiek valgyti šviežius tiek užsišaldyti. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.