Šis patiekalas puikiai tinka po pasivaikščiojimų ar pasivažinėjimų lauke, kai reikia pasotinti pilvelį bei sušildyti sušalusias nosytes. Aš viską įdedu troškintis prieš išeinant džiaugtis žiema, tad grįžus pasitinka šiltas, paruoštas maistas, o svarbiausia – drakoniukams nereikia laukti.
Vienam valgytojui reikės :
Riekelės sviestinio moliūgo
Nedidelės morkytės
Saujelės „baby“ špinatų
Nedidelės saldžios bulvės
pusės puodelio konservuotų avinžirnių (galite pirkti ir ne konservuotus, tačiau tada reikia mirkyti apie 12 val., ir virti apie 90 min.)
Pusės pomidoro
a.š. pomidorų pastos
pusės skiltelės česnako
naminių džiovintų prieskonių (arba natūralių pirktų parduotuvėje)
truputis lydyto sviesto arba aukštos kokybės kepimui tinkamo alyvuogių aliejaus
Kimbam į darbus :
Nedideliais kubeliais supjaustome morką, moliūgą ir saldžią bulvę (pastarąją trumpam atidėkime). Nedideliame puode ar keptuvėje su šiek tiek lydyto sviesto ar alyvuogių aliejaus pašildome (bet neapskrudiname) morką ir moliūgą, prijungiame česnaką bei pomidorų pastą. Įdėjus pomidorų pastą ji greitai pradeda svilti (o to ruošiant vaikeliui nenorime), todel labai greitai pamaišome ir viską suberiame į mažą troškintuvą (galima ruošti ir greitpuodyje arba storadugniame nedideliame puode ant viryklės), sudedame saldžią bulvę, perplautus konservuotus avinžirnius bei smulkintus špinatų lapelius be kotelių. Pomidorą reikia nuplikyti verdančiu vandeniu, kad lengvai nusiluptų odelė, perjovus išimti sėklas, o likusią „mėsingą“ pusę susmulkinti ir suberti į troškintuvą. Teliko tik pagardinti prieskoniais (aš naudoju pačios džiovintą mišinį iš salierų, petražolių, saldžios paprikos, baziliko), užpilti vandeniu arba naminiu sultiniu tiek, kad apsemtų „per pirštą“ ir dėti į ikaitintą 175 laipsnių orkaitę 1val. Patiekite mažyliui su krapais ar, jeigu naudojate, nedideliu šaukšteliu grietinės.
p.s. Aš nuo savęs dar dėjau mažiuką žiupsniuką ceilono cinamono, taip pat vietoj paprastos grietinės pagardinau sojų grietinėle.
p.p.s Jei pasigedote mėsytės – galite įdėti mėgstamos mėsos kukulį arba tiesiog smulkiai supjaustytos vištytės, tačiau recepte esantys avinžirniai yra pakankamai baltymingi bei maistingi, tad šis troškinukas puikiai tiks toms „bemėsėms“ savaitės dienoms.
Recepto autorė Emilija V.
Wow:) super! Daugiau receptų pleaaase
bus bus :))