Vaisių juostelės – gardus ir sveikas užkandis mažyliams

Visi puikiai žinome kiek daug vitaminų ir vertingųjų medžiagų slypi vaisiuose, tad būtų tiesiog neatleistina jei nepalepintume jais mūsų mažylių.

Dviejų skonių užkandukams reikės:

  • 2 prinokusių bananų
  • 3 obuolių
  • norimo skonio uogų miltelių (naudojau juodųjų serbentų ir aviečių miltelius)

Eiga:

Bananus dedame į elektrinį smulkintuvą kartu su pora šaukštelių aviečių miltelių. Malame tol, kol masė taps vienalytė be jokių gumuliukų. Tokią pat masę išgauname iš nuluptų obuolių ir juodųjų serbentų miltelių (jeigu obuoliai rūgštesni, galima įpilti šaukštą medaus arba įmaišyti banano). Bananų masę galima iškart kloti į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepti 3 valandas 80 laipsnių temperatūroje. Obuolių masę pakaitiname puode, kad šiek tiek suskystėtų ir lygiai taip kaip bananų masę dedame kepti. Iškepus leisti truputį pravėsti, bet dar šiltą susukti į ritinį ir supjaustyti norimo pločio juostelėmis.

Šios vaisinės juostelės puikiai tiks ir kaip užkandis ir vietoje saldumynų. Jį galima pasiruošti iš anksčiau ir jis puikiai laikysis net porą savaičių, tad pravers kelionėse ar išvykose nuraminti išalkusiam kirminui pilve 🙂 

Skanaus mažyli!

Recepto autorė Viktorija K.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.