Velykiniai įdaryti putpelių viščiukai

Artėja nuostabiausia pavasarinė šventė – šv. Velykos.  Stalai bus nukloti gardumynais, tačiau ne visi jie tinkami mažyliui, tad mamoms šventės – tikras galvosūkis. Šie mažyčiai viščiukai iš putpelių kiaušinukų ne tik skanus bei sveikas velykinis užkandis vaikams, bet ir puiki Jūsų stalo puošmena.

Reikės :

  • Tiek putpelių kiaušinių, kiek planuojate viščiukų
  • Avokado
  • Natūralaus graikiško jogurto
  • Virtos vištienos krūtinėlės
  • Krapų, petražolių

Papuošimui reikės:

  • Juodujų sezamų (ar kitokių sėklų)
  • Morkos snapeliui

Eiga:

Putpelių kiaušinukus išvirkite kietai ( dedant į verdantį vandenį pakanka 3 min.). Nupjaukite viršų ir atsargiai išimkite kiaušinio trynį. Aš dariau dviejų rūšių viščiukus – vienus su avokadu, kitus su virta vištiena. Avokado įdarui sutrinkite trynius su avokadu (santykiu 1:1), įdėkite šiek tiek graikiško jogurto. Pagardinkite petražolėm ir druska, jeigu ją naudojate. Vištienos įdarui su trintuvu sutryniau virtą vištos krūtinėlę, trynius ir jogurtą. masė turėtų būti tiršta, tad nepadauginkite jogurto. Taip pat pagardinau šviežiom žolelėm. Toliau viskas labai paprasta – konditerinio švirkšto ar šaukšto pagalba užpildykite kiaušinukus su kaupu, uždėkite „kepurėles“ ir papuoškite iš morkos išpjautu trikampiu snapeliu bei akytėm.

Skanių velykinių vaišių !

Recepto autorė Emilija V.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.